Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung-smartwatches kan snart identificere dig ud fra dine blodårer

Samsung-smartwatches kan snart identificere dig ud fra dine blodårer

Et nyt Samsung-patent afslører, at firmaets smartwatches i fremtiden kan bekræfte ægtheden af dig ved at aflæse dine blodårer.

En infrarød sensor på siden af uret kan scanne dine blodårers karakteristika og genkende dig.
En infrarød sensor på siden af uret kan scanne dine blodårers karakteristika og genkende dig.
Foto: uspto.gov

Samsung har muligvis en ny innovativ idé i støbeskeen: Aflæsning af dine blodårer som en ny biometrisk sikkerhedsforanstaltning.

Det lyder noget futuristisk, og det er det måske også, for det er indtil videre kun en godkendelse af en patentansøgning fra Samsung, der afslører den vilde idé. Det skriver hjemmesiden fastcompany.com.

Læs også: Samsung Gear S2 - innovativt og solidt smartwatch [TEST]

Konceptet er faktisk ganske simpelt. På urets side er der placeret en sensor, der - formentligt med infrarødt lys - kan aflæse dine blodårer på håndoverfladen, hvor blodårerne er mere fremtrædende.

Lige som du med en fingeraftrykslæser på smartphonen først skal lære telefonen at kende dine fingeraftryk, skal denne nye teknologi også først indlæres af ejermanden.

Teknologien kan bruges til bl.a. at give (eller nægte) dig adgang til følsomme oplysninger som e-mails.
Teknologien kan bruges til bl.a. at give (eller nægte) dig adgang til følsomme oplysninger som e-mails.
Foto: uspto.gov

Når det er gjort, vil ejermandens blodårer hele tiden blive holdt op imod de blodårer, der kan aflæses på den person, der bærer uret – og det vil altså være en måde at kunne slå fast, hvorvidt det er ejeren eller uvedkommende, der bærer uret – præcis som en andens fingeraftryk ikke kan låse din smartphone op, hvis du har det aktiveret.

Lige som Samsung demonstrerer på et af de ovenstående billeder vil det kunne bruge til at verificere ejeren, inden man forsøger at få adgang til personfølsomme oplysninger såsom e-mails.

Læs også: Ny teknologi lader mobilbatteriet op, når du bevæger dig

Forvent dog ikke, at teknologien kommer til urene lige med det samme. Der plejer altid at gå en god rum tid, før sådanne idéer fra patentansøgninger finder vej til forbrugerprodukter - og det er langt fra sikkert, at det gør det. I så fald er der også stor sandsynlighed for, at det bliver i en ændret/forbedret form end den, der er dokumenteret på dette tidlige stadie.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies