Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung taber 75% af overskuddet

Samsung taber 75% af overskuddet

Samsungs seneste kvartalsresultat viser svaghedstegn. Især salget af mobiltelefoner skuffer.

Seneste salgstal for tredje kvartal 2014, trækker mørke skyer over den koreanske gigants evne til at tjene penge på mobilbranchen.

Ifølge seneste kvartaltsrapport, er Samsungs overskud mere end halveret fra sidste års rekordhøje niveau på 56 milliarder kr. Samsungs overskud for tredje kvartal 2014 er i dag drattet ned til 22,8 milliarder - et fald på 59,3 procent.

For Samsungs mest indbringende forretning, mobil-afdelingen, er de seneste tal mørke. Her må den koreanske kæmpe notere et fald på 75% i overskuddet. I tredje kvartal 2013 lød overskuddet på 37,4 milliarder, et overskud som i seneste kvartalsregnskab styrtdykker til 9,8 milliarder kroner.

Samsung stadig i front

Selvom de seneste tal er dystre, er de ikke røde. Tallene skal stadigt ses i lys af, at de trods alt er positive og Samsung noterer sig for en indtjening på 265 milliarder kr., en mere moderat tilbagegang på 20% i forhold til sidste års resultat på 330 milliarder kr.

For bare et halvt år siden kunne Samsung ellers proklamere sig som enehersker blandt Android-producenterne. Dengang rådede Samsung over 65 % af Android markedet, men den koreanske gigant må her indse at tronen er skrøbelig.

Læs også: Samsung overtager herredømmet i Androidgalaksen

Den føring er ikke sat over styr endnu, men seneste opgørelse af markedsandele viser at Samsung skal genvinde omtrent 8% af mobilmarkedet for at styrke sin førerposition til 2013-niveau.

I samme periode kunne Samsungs amerikanske ærkerival, Apple, bryste sig af en fremgang på 8 procent.

Kilde: Samsung


Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

mbech 30-10-2014 11:24:06

Android branchen er hård. Måske burde Samsung lave en flot designet mobil (ikke plastik) med super skærm, kamera, god batteritid og så stock Android.

4 0
Om brug af cookies