Samsung TabPro S lanceret – ultraslank powertablet

CES 2016: Samsungs TabPro S tablet er bare 6mm tynd, men rummer kræfter nok til at erstatte din laptop.

Samsung TabPro S lanceret – ultraslank powertablet

Den kæmpestore CES-messe i Las Vegas danner rammen til lanceringen af Samsungs mest ambitiøse tablet til dato: TabPro S.

Navnet låner lidt fra Microsoft og Apple som hver især har deres respektive Surface og iPad stortablets i porteføljen. Det er dog ingen tilfældighed – TabPro er en kæmpetablet med 12 tommer display der kører fuld Windows 10 og huser sjette generations Core-processorer fra Intel.

Det er altså en tablet med ambitioner til mere end bare adspredelser, som forener Samsung S-design med lækkert udformet plast og metal med et dertil udviklet cover med fuldt tastatur og trackpad.

Resultatet er, at Samsung TabPro S er den tyndeste og letteste i sin kategori. Profilen er på åleslanke 6,3mm og vægten sniger sig lige under de 700 gram.

Se også: Microsoft Surface Pro 4: Endnu en stilfuld hybrid [TEST]

Samsung TabPro S
Foto: Samsung

AMOLED-billede og laptop-power

Displayet råder over 3,1 megapixels fordelt over 12 tommer, ligesom i Microsoft Surface Pro 3 eller Lenovos Miix 900. En interessant detalje er dog selve AMOLED-teknologien i skærmen, som giver særdeles rige farver, bredde betragtningsvinkler og en ekstrem høj kontrast.

Det flotte lærred drives frem af en passivt kølet Core M processor på 2,2 GHz, som ledsages af 4GB RAM. Processoren er sjette generation Core fra Intel, hvilket placerer den over deciderede laptops som sidste års Apple retina Macbook og Asus UX305.

Læs også: Asus Zenbook UX305: Gedigen high-end til lavpris [TEST]

Batteriet lyder på 39,5 Wh, eller en smule mere end i den konkurrerende Microsoft Surface Pro 4. En fuld opladning oplyses til foregå på 2½ time via et vendbart Micro USB-C stik.

Samsung TabPro kommer med to 5MP kamera, det bagerste er dog stærkest da det rummer et autofokus modul. Dine filer, videoer og fotos lagres på en SSD på enten 128GB eller 256 GB.

Samsung TabPro S
Foto: Samsung

Kommer snart

Dermed lader det til at Samsung byder ind på stortablet-segmentet med en stærk letvægter.

Der forligger endnu ikke nogen officielt pris, men det oplyses, at den vil ryge starte i handlen fra februar måned.

Samsung TabPro S kommer i enten sort eller hvid.

Se også: Sammenligning: Surface Pro 3 & 4, Surface Book og iPad Pro

Samsung TabPro S
Foto: Samsung

Specifikationer Samsung TabPro S

Mål: 290,3 x 198,8 x 6,3mm
Skærm: 12 tommer Super AMOLED, 2160 x 1440 pixels, 216 PPI
Ydelse: Intel Core M, 2,2 GHz, 4GB RAM
Lager: 128 GB / 256 GB
Software: Windows 10 Home/Pro
Batteri: 39,5 Wh
Kamera: 5MP front, 5MP AF bag
Øvrigt: kvikoplader medfølger, mulighed for 4G/LTE

Historien følges op

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek seneste nyt om temaet. mobilsiden kørte videre med bolden. 29/12/2015 gik vi videre med sagen om Mobilsiden kårer: Årets bedste tablet – Historien kan du læse her. Se også seneste nyt om temaet her..