Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung tvunget til at fjerne bloatware efter retssag

Samsung tvunget til at fjerne bloatware efter retssag

Samsung er blevet beordret til at frigive en software patch som tillader at fjerne alskens bloatware fra Galaxy Note 3, dog kun i Kina.

Et emne der dukker op fra tid til anden, er mængden af bloatware som findes på telefoner når man køber dem. Programmer som man er tvunget til at se på uagtet om man bruger dem eller ej, nogle kan afinstalleres mens andre måske kun kan deaktiveres og derfor stadigvæk fylder op i den interne hukommelse.

Læs også: Samsung sagsøgt på grund af bloatware

På nye topmodeller er det for mange blot en mindre gene, mens det med andre modeller der ikke har lige så meget plads til rådighed, kan ende med at der simpelthen ikke er plads nok til de applikationer man gerne vil have.

Et kinesisk forbrugerudvalg, har sagsøgt Samsung på baggrund af specifikt 20 applikationer som har været præinstalleret på Galaxy Note 3. Efter at have tabt søgsmålet, vil Samsung i næste måned frigive en patch som vil tillade at disse præinstallerede applikationer vil kunne fjernes.

Læs også: Se Sonys nye Android koncept

Endnu bedre bliver det, når Samsung i Kina fortæller at de selv på nyere modeller som Galaxy S6/Edge vil tillade at kunderne kan slette programmer de ikke vil have. For nuværende vil det kun være muligt for Samsung kunder i Kina, men forhåbentlig kan det starte en trend som kunne komme forbrugere i andre lande til gode også.

Kilde: Phandroid


Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies