Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung udbyder 4 millioner dollars til at fylde apps i Tizen app store

Samsung udbyder 4 millioner dollars til at fylde apps i Tizen app store

I et forsøg på at fylde apps ind i en ny Tizen app store, uddeler Samsung nu en række pengepræmier til eventyrlystne udviklere.

Det forventes stadigvæk at Samsung vil lave en eller flere mobiltelefoner med Tizen-operativsystem. Nu kaster de penge på bordet i håb om, at udviklere vil prøve kræfter med at lave apps til Tizen.

Der er i alt 4 millioner dollars som fordeles til forskellige applikations grupper, den helt store kategori er spil som er tildelt en pulje på 340.000 dollars med den vindende spiltitel som modtager af hele 200.000.

Den vindende ikke-spil applikation får 120.000 dollars og de 10 bedste HTML5-baserede applikationer får hver 50.000 dollars.

Dette stunt er set før, senest med BlackBerry som udlovede penge som belønning for apps der blev tilføjet BlackBerry World.
Spørgsmålet er, om denne type konkurrence og gevinststørrelse er nok, for at få udviklere til at bevæge sig over i relativt ukendt territorium med en stadig ukendt fremtid.

Læs også

Samsung præsenterer ny topmodel med Tizen til august

Se verdens første Tizen-tablet

Samsungs første Tizen enhed bliver forsinket

Er Samsungs Tizen projekt dødt?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Robert 10-07-2013 12:42:55

Nu har jeg ikke en dyt forstand på programmering og forskellen på de her platforme, men går ud fra at Tizen også er linux baseret. I såfald må det være muligt at porte eksisterende programmer uden for meget bøvl...?

0 0
Kim 10-07-2013 13:11:45

Ja, det kommer i virkeligheden an på definitionen af "bøvl".
Men eftersom MeeGo havde op til flere Android-emulatorer klar, bør det bare være et spørgsmål om tid - eller 4 millioner dollars - at lave det samme på TiZen.

Men pas på, det kan jo være et mediestunt der alene har til formål at få Eldar til igen at se dum ud...

0 0
Andreas Birkjær 10-07-2013 13:07:17

Det tror jeg til dels du har ret i, der vil nødvendigvis være nogle ændringer i API'er i forhold til andre linux-baserede operativsystemer, men derefter kan man sikkert genbruge en del.

Det samme har BlackBerry jo gjort, altså porteret en pokkers masse apps fra Android - de gav endda udviklerne et værktøj der gjorde det relativt nemt, men der har også være mange utilfredse miner med de apps der er porteret, så der er pros and cons som med alting :)

0 0

Om brug af cookies