Samsung uddeler kæmpe Kina-klø til iPhone

Apple sakker længere og længere bagud på et af verdens allerstørste mobilmarkeder.

Samsung uddeler kæmpe Kina-klø til iPhone

Siden lanceringen af den første iPhone i 2007 har Apple år efter år præsenteret flot vækst for aktionærerne, men det er ikke alle steder, at æble-mobilen er slået igennem.

I Kina fortsætter Apples største globale konkurrent, Samsung, således med at øge sin markedsandel, skriver epn.dk.

I løbet af de seneste tre måneder har Samsung fordoblet sin markedsandel til 24,3 procent af det kinesiske smartphone-marked, hvilket er tre gange så meget som Apple med 7,5 procent.

For at styrke positionen i Kina har Apple indgået en aftale med teleselskabet China Telecom, men iPhone-salget bliver begrænset af, at der endnu ikke er lavet en aftale med landets største teleaktør, China Mobile.

– “Jeg tror ikke, at det er sandsynligt, at Apple kan overtage Samsungs position indenfor den nærmeste fremtid. China Telecom er Kinas mindste spiller på telemarkedet, så hvordan de skal hjælpe Apple, har jeg svært ved at se,” udtaler analytiker Sandy Shen fra analysefirmaet Gartner.

Der er store forventninger til udviklingen på det kinesiske smartphone-marked, hvor der bliver talt om en formodet stigning på 52 procent til 137 millioner enheder i 2012. Det vil formentlig betyde, at markedet i Kina vil overtage titlen, som markedets største fra USA.

Ifølge Gartner er Apple stadig den største spiller på det globale smartphone-marked.

Temaet er ikke slut

Temaet er stadig aktuelt. mobilsiden gik videre med historien. 9/3/2012 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med sagen; Samsung Galaxy Tab 7.7 – lækker tablet i lommeformat (produkttest)Klik her for at læse den påfølgende artikel.. Seneste nyheder om Smartphone findes her..