Samsung: Vi arbejder på 2K og 4K skærme til mobilen

Tech-virksomheden bekræfter, at der arbejdes på at bringe både 2K og 4K skærme til kommende Samsung mobiler.

Samsung: Vi arbejder på 2K og 4K skærme til mobilen

Mobile World Congress-messen i Barcalona nærmer sig med hastige skridt, og indtil videre ser det ud til ud til, at 2014 byder på vilde skærmopløsninger til mobilen. 

Tech-giganten Samsung lader til at ville beholde “førertrøjen” på, og kommende flagsskibsmobil Galaxy S5 forventes derved også, at være proppet til renden med markedets nyeste hardware. 

Nu har virksomheden, til The Semiconductor and Display Technology Roadmap Seminar 2014, selv bekræftet, at de arbejder på en AMOLED QHD(2K) smartphone. Det skriver gforcegames.com

QHD-definitionen dækker over en skærmopløsning på 2560 x 1440 pixels, hvilket er enormt højt for en mobiltelefon. For at sætte det i perspektiv, så bruger Apple samme skærmopløsning på deres 27” store iMac computere. 

Hvad mere interessant er, at Samsung, ved samme lejlighed, har fortalt, at de også arbejder på at lancere en AMOLED UHD(4K) skærm. Her er er vi oppe på svimlende 3480 x 2160 pixels, hvilket for nogle kan virke urimeligt højt og til dels unødvendigt.  

Men i takt med at Samsung også opererer i phablet-katagorien, og lige præsenteret ekstra store tablets, så giver det alligevel god mening, i at bevæge sig fremad i vilde skærmteknologier. 

At QHD og UHD-definitionerne så samtidig vil pryde på kommende promovering af mobiler fra tech-giganten, er jo bare en sidegevinst. 

Kilde: gforcegames.com