Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung: Vi arbejder på 2K og 4K skærme til mobilen

Samsung: Vi arbejder på 2K og 4K skærme til mobilen

Tech-virksomheden bekræfter, at der arbejdes på at bringe både 2K og 4K skærme til kommende Samsung mobiler.

Billede: Samsung Galaxy Note 3
Billede: Samsung Galaxy Note 3

Mobile World Congress-messen i Barcalona nærmer sig med hastige skridt, og indtil videre ser det ud til ud til, at 2014 byder på vilde skærmopløsninger til mobilen. 

Tech-giganten Samsung lader til at ville beholde "førertrøjen" på, og kommende flagsskibsmobil Galaxy S5 forventes derved også, at være proppet til renden med markedets nyeste hardware. 

Nu har virksomheden, til The Semiconductor and Display Technology Roadmap Seminar 2014, selv bekræftet, at de arbejder på en AMOLED QHD(2K) smartphone. Det skriver gforcegames.com

QHD-definitionen dækker over en skærmopløsning på 2560 x 1440 pixels, hvilket er enormt højt for en mobiltelefon. For at sætte det i perspektiv, så bruger Apple samme skærmopløsning på deres 27” store iMac computere. 

Hvad mere interessant er, at Samsung, ved samme lejlighed, har fortalt, at de også arbejder på at lancere en AMOLED UHD(4K) skærm. Her er er vi oppe på svimlende 3480 x 2160 pixels, hvilket for nogle kan virke urimeligt højt og til dels unødvendigt.  

Men i takt med at Samsung også opererer i phablet-katagorien, og lige præsenteret ekstra store tablets, så giver det alligevel god mening, i at bevæge sig fremad i vilde skærmteknologier. 

At QHD og UHD-definitionerne så samtidig vil pryde på kommende promovering af mobiler fra tech-giganten, er jo bare en sidegevinst. 

Kilde: gforcegames.com

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kloge Aage 29-01-2014 19:06:07

Udviklingen fortsætter uanset nogle mener at det ikke er nødvendigt. Apple holdt også i årevis hårdnakket på at 3,5 tommer var den perfekte skærmstørrelse. Udviklingen & forbrugerne viser noget helt andet. Så er det bare ! Hvis jeg skal bruge et politiker udtryk. ;)

0 2
Kasper Petersen 29-01-2014 18:24:46

Jeg ser en tydelig forskel på skarpheden af skærmene på henholdsvis GS3 og GS4 (4,8 - 720p/5 - 1080p).
Bruger man som jeg ofte zoom-funktionen af ens billeder, vil forskellen være endnu tydeligere, så jeg kan sagtens se det 'fornuftige' i højere opløsninger.

Det er selvfølgelig ren luksus, men man forventer vel osse lidt ekstra af en high-end telefon.

0 0
Schrödinger 29-01-2014 11:53:51

1080p er allerede overdrevet med mindre din skærm er omkring 6" hvis I spørger mig, jeg kan knapt nok se pixels på min gamle Lumia 800s 252 ppi skærm
- Det er bare det nye som de vil forsøge at få folk til at tro at der forbedrer oplevelsen, ligesom Apple gjorde det med 64-bit processoren...

4 1

Om brug af cookies