Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung: Vi bruger ikke børnearbejde

Samsung: Vi bruger ikke børnearbejde

Samsung er blevet anklaget af en kinesisk organisation for at bruge børnearbejde, men det afviser de selv.

Samsung er blevet anklaget af den kinesiske organisation China Labor Watch (CLW) for, at bruge børnearbejde.

Flere fabrikker i Kina skulle angiveligt have aftaler med skoler, der sender eleverne i arbejde i produktionen – endda børn under 16 år. Det hævdes i en ny rapport, der også kritiserer arbejdsforholdene og ubetalt overarbejde. Det skriver Comon.dk.

Samsung har dog taget til genmæle i en pressemeddelelse og afvist anklagerne om børnearbejde, samt understreger de har undersøgt forholdene hos deres leverandør HEG Electronics. Der er den fabrik, som har været under anklage for børnearbejde.

Til gengæld erkender Samsung, at der har været enkelte problemer med overarbejde og dårlige arbejdsforhold på fabrikken. Men de har nu krævet, at HEG skal forbedre disse forhold. Der er ligeledes også børn mellem 16 og 18 år på fabrikken, men det er lovligt at beskæftige dem.

Samsung vil sende 100 medarbejdere til Kina, der inden udgangen af denne måned skal på kontrol i alle 105 fabrikker, som fremstiller komponenter kun til Samsung.

Inden årets udgang vil Samsung også gennemføre kontrolbesøg hos yderligere 144 leverandører, som fremstiller til andre producenter også.

Dette vil Samsung gøre, da firmaet ikke accepterer børn i produktionen og vil opsige kontrakten med en leverandør der benytter sig af børnearbejde, lyder det i pressemeddelelsen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Rene 04-09-2012 14:34:12

Er det ulovligt i Kina? For det er vel der den hænger, man må vel sige at de bedst ved hvad der er godt for deres børn.
Vi kan være uenige og lade være med at købe produktet men at vi i Danmark vil bestemme hvordan de lever er latterligt.

0 0
Mozz 05-09-2012 03:11:04

Nu ved jeg af gode grunde ikke, hvor gammel du er Rene, men jeg undres virkeligt over din kommentar!! Ved du overhovedet hvad der menes med børnearb. når det beskrives som det gør i denne sammenhæng ??..

Prøv at undersøge det lidt nærmere, for så tror jeg nemlig ikke du synes det er latterligt mere.

0 0
Rene 05-09-2012 11:55:52

Jeg væmmes ved børnearbejde men jeg væmmes indnu mere ved tanken om at vi skal bestemme hvordan et samfund skal opbygges på den anden siden af jorden.. Derfor spørger jeg relevant om det er ulovligt det de har gjort i Kina?

0 0

Om brug af cookies