Samsung: Vi bruger ikke børnearbejde

Samsung er blevet anklaget af en kinesisk organisation for at bruge børnearbejde, men det afviser de selv.

Samsung: Vi bruger ikke børnearbejde

Samsung er blevet anklaget af den kinesiske organisation China Labor Watch (CLW) for, at bruge børnearbejde.

Flere fabrikker i Kina skulle angiveligt have aftaler med skoler, der sender eleverne i arbejde i produktionen – endda børn under 16 år. Det hævdes i en ny rapport, der også kritiserer arbejdsforholdene og ubetalt overarbejde. Det skriver Comon.dk.

Samsung har dog taget til genmæle i en pressemeddelelse og afvist anklagerne om børnearbejde, samt understreger de har undersøgt forholdene hos deres leverandør HEG Electronics. Der er den fabrik, som har været under anklage for børnearbejde.

Til gengæld erkender Samsung, at der har været enkelte problemer med overarbejde og dårlige arbejdsforhold på fabrikken. Men de har nu krævet, at HEG skal forbedre disse forhold. Der er ligeledes også børn mellem 16 og 18 år på fabrikken, men det er lovligt at beskæftige dem.

Samsung vil sende 100 medarbejdere til Kina, der inden udgangen af denne måned skal på kontrol i alle 105 fabrikker, som fremstiller komponenter kun til Samsung.

Inden årets udgang vil Samsung også gennemføre kontrolbesøg hos yderligere 144 leverandører, som fremstiller til andre producenter også.

Dette vil Samsung gøre, da firmaet ikke accepterer børn i produktionen og vil opsige kontrakten med en leverandør der benytter sig af børnearbejde, lyder det i pressemeddelelsen.