Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung vil have UHD-mobilskærm næste år

Samsung vil have UHD-mobilskærm næste år

Til august næste år vil Samsung begynde at producere skærme med UHD-opløsning med en størrelse på 5,9”

Samsung Galaxy Note 4 her har 'kun' QHD-opløsning på 2560 x 1440 pixels
Samsung Galaxy Note 4 her har 'kun' QHD-opløsning på 2560 x 1440 pixels

Sharp vil lave UHD-skærme til mobiler i 2016, men Samsung vil komme dem i forkøbet. Koreanerne vil begynde at masseproducere skærmene til august næste år, hvis alt går efter planen, og det er ikke helt tilfældigt.

Holder planen med august, vil skærmene nemlig være klar til at blive puttet i smartphones tids nok til næste version af Samsungs Galaxy Note-serie - selvsamme serie som ligger i allerforreste linje i udviklingen.

Læs også: Sharp vil lave 4K-skærme i 2016

Sidste år sagde Samsung, at de arbejde på UHD-opløsningen 2160 x 3840 pixels frem mod 2015, så der kan være hold i rygterne, selvom de i det konkrete tilfælde stammer fra et enkelt tip til PhoneArena.com.

Pixelkapløbet ser altså ud til at fortsætte for fuld damp, selvom mange mener, at vi er ved at være, hvor det menneskelige øje ikke kan se de enkelte pixels længere.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Tangloppen 07-11-2014 20:51:02

Nu er det vel snart ved at være tid til at nogen råber Stop, og begynder at lægge alle kræfter i batteriteknologi. At øge opløsningen yderligere er vel næsten kun et spørgsmål om at kunne sige at man har det, da man alligevel ikke vil kunne se forskel...

6 0
SteffenMB 14-11-2014 13:40:33

Nu har Samsung jo store planer med Virtual Reality på mobilen, og i december ser vi deres Gear VR-brille til Galaxy Note 4. Og selv på den vilde skærm kan man se individuelle pixels, når man bruger den i VR-brillen. Så det giver i hvert fald god mening for Samsung, og andre med mobile VR-ambitioner, at fortsætte udviklingen af skærmene.

0 0
07-11-2014 23:14:59

Hvorfor stoppe? Der er stadig visuel forskel. Og batteri tiderne er også forbedret, så hvorfor stoppe med at udvikle noget, når man kan høre begge dele samtidig? Derudover er det jo rent forretningsmæssigt jo også godt for samsung, eftersom de laver relativt mange skærme ;-)

3 5

Om brug af cookies