Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung vil købe BlackBerry

Samsung vil købe BlackBerry

Det traditionsrige BlackBerry kan være på vej på koreanske hænder, da Samsung vil købe firmaet for dets patenter

De økonomiske udfordringer har ikke været en hemmelighed længe, når folk har snakket om det canadiske selskab BlackBerry. En løsning ville være at sælge firmaet, og en overtagelse skulle Samsung være interesseret i.

Læs også: Lenovo vil købe BlackBerry

Reuters fortæller via en kilde, der har kunnet fremvise dokumenter omkring forhandlingerne, at Samsung og BlackBerry har snakket om en overtagelse, og at der har været et konkret bud på bordet.

BlackBerry selv har dog i en meget kortfattet pressemeddelelse afvist forhandlingerne sidenhen.

Patenter og business

Samsung har cementeret sig som et af verdens største mærker og er klar den producent med det største salg. Alligevel har Samsung ikke den samme fremtrædende rolle inden for forretningsverdenen, hvor BlackBerry til gengæld har et stort navn.

Læs også: BlackBerry hjælper Samsung med sikkerheden

Ud over at kunne komme tættere ind på erhvervslivet har BlackBerry også en del patenter, Samsung ville være interesserede i. BlackBerry har over 44.000 patenter, der i august sidste år blev værdisat til mere end 1,43 milliarder dollars, men analytikere mener, at de reelt kan være betydeligt mere værd.

Ifølge Reuters kilde har Samsung startet buddet med at foreslå en pris på mellem 13,35 og 15,49 dollars pr. aktie. Det ville give en fuld pris på op til 7,5 milliarder dollars – godt 47 milliarder danske kroner.

Juridiske udfordringer

De dokumenter Reuters' kilde har fremvist nyhedsbureauet fortæller, at Samsung overvejer, om koreanerne skal købe alle BlackBerry-aktierne.

Et salg vil af BlackBerry til Samsung vil skulle godkendes af flere omgange, og her kan det blive en fordel for Samsung kun at købe en del af firmaet. Dog vil Samsungs strategiske mål stemme bedre overens med en fuld overtagelse.

Læs også: BlackBerry Messenger på vej til Android Wear

Under canadisk lov skal et BlackBerry-salg til et udenlandsk firma godkendes af den canadiske regering, der tidligere har antydet, at en salg til kinesiske Lenovo ville blive afvist på grund af sikkerhedshensyn.

Opdatering kl. 9.10

Samsung har nu også benægtet disse samtaler ligesom BlackBerry. Samsung har udtalt sig til Reuters gennem en talskvinde.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Robert 15-01-2015 11:41:14

I lader den lige stå fordi det har været et arbejde at skrive artiklen, eller hvad?

2 0
Dan Molberg 15-01-2015 10:50:15

Og det er så en and...

2 0

Om brug af cookies