Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung vil opgradere Bixby med opkøb af søgemaskine

Samsung vil opgradere Bixby med opkøb af søgemaskine

Samung vil give assistenten Bixby en opgradering. Det sker med opkøbet af et firma, der står bag en intelligent søgemaskine.

Samsung har ambitioner om at forbedre den intelligente assistent Bibxy. Derfor har den sydkoreanske producent opkøb firmaet Kngine, som står bag en løsning, der netop kan forbedre Bixby. Det skriver avisen The Investor.

”Vores forskningsafdeling, Samsung Research America, opkøbte hele ejerandelen i oktober måned sidste år,” siger en Samsung-medarbejder til avisen. Den sydkoreanske producent har ikke oplyst prisen på opkøbet.

Læs også: Nu kan Bixby-knappen omsider slås fra

Kngine står bag en ’intelligent motor’, der driver en søgemaskinetjeneste, og som crawler hele internettet, dokumenter, FAQ’er og flere andre former for data igennem. Med kunstig intelligens bliver de store mængder af data analyseret og brudt op i millioner af dele, som der findes logiske sammenhænge i. Kngine kan lynhurtigt, og selv inden brugeren stiller hele spørgsmålet, spore sig ind på, hvad brugeren ønsker at spørge om.



Det menes, at Samsung vil inkorporere dele af eller hele Kngines motor i Samsungs egen assistent, Bixby, til bedre at forstå, hvad folk spørger den om og derefter komme med det korrekte svar. Hvornår vi ser resultatet af opkøbet, vides dog ikke.

Det er langt fra første gang, at Samsung opkøber firmaer som Kngine for at forbedre Bixby. Det hele startede i 2016 med opkøbet af firmaet Viv, som stod bag en assistent med samme navn. Assistenten var skabt af flere personer, som også stod bag Siri. Viv er det, der i dag er fundamentet i Bixby. Sidenhen har Samsung også opkøbt firmaerne Reactor Labs, Expect Labs og Vicarious for at forbedre Bixby.

Læs også: Endelig: Google Assistant kommer til Danmark om et par måneder

På nuværende tidspunkt er Bixby ikke så anvendelig i Danmark, da assistenten ikke forstår dansk. Det kommer den dog til i fremtiden, har Samsung Danmark tidligere på året oplyst – og måske sker det endda i år. Også Googles assistent bliver tilgængelig på dansk i år. Det sker inden for få måneder, har Google i februar måned oplyst.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies