Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung vil selv stå for grafikken

Samsung vil selv stå for grafikken

Det kan være godt med en smule gør-det-selv, og Samsung arbejder på at lave sin egen grafikchip til næste år

Samsung har godt nok sine egne processorer i sin Exynos-serie, men de er bygget på baggrund af nogle andres arbejde, nemlig ARMs arkitektur. Det er også ARM, der står for grafikdelen af SoC'en, men den vil Samsung gerne selv lave i fremtiden.

Koreanerne vil skifte Mali-GPU'en ud med en hjemmebygget en af slagsen midt i næste år, så de på den måde kan få endnu mere kontrol med chippen.

Læs også: Samsung Galaxy S6 får også buet version

Lykkedes det Samsung at lave en kapabel GPU, så kan det også betyde færre omkostninger, da man ikke vil skulle betale ARM for Mali-GPU'en - noget der vil gavne det koreanske firma, da de økonomisk ikke har lige så meget fart på som tidligere.

Alt afhængigt af hvordan det ender med at gå, så regner Samsung med at have sin egen GPU klar midt i 2015. Det kan betyde, at det første flagskib med Samsungs egen GPU bliver Galaxy Note 5, men Samsung vil muligvis lægge chippen i en mindre ambitiøs model først.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Naggie21 04-12-2014 03:21:45

Skal de nu ikke lige få styr på deres Exynos først? Det går jo ikke så godt med den, når de vælger at bruge Snapdragon i alle deres topmodeller med LTE (WIFI only tablet har nemlig Exynos, men kører heller ikke nær så godt som dem med Snapdargon).

3 0
N 04-12-2014 12:43:01

Altså umiddelbart ser det da ikke ud til at exynos performer så dårligt:

http://www.androidauthority.com/tegra-k1-exynos-5433-snap-805-541582/

Det eneste sted den halter er på grafik, der netop gør brug af ARM's Mali GPU, der umiddelbart ikke kan følge med qualcomms Adreno, Nvidia's Kepler eller for den sags skyld Imaginations PowerVR....SÅ det er måske en god ide at lave noget selv....Grunden til at de bruger Snapdragon er jo til dels at de som du siger ikke understøttede LTE (men dette har de nu fået indbygget) Samt at de ikke kan leverer det antal der skal bruges i deres flagskibe worldwide....

0 2

Om brug af cookies