Samsung vil tjene mere på iPhone X end Galaxy S8

Salg af iPhone X komponenter står til at øge Samsungs omsætning markant

Samsung vil tjene mere på iPhone X end Galaxy S8

Når Apple i staren af november lancerer iPhone X, er det ikke kun Apple der står til at få en gevinst hver gang en af de dyre iPhones sælges. Den evige smartphone-rival Samsung står også til at få en klækkelig del af Apples omsætning.

Ifølge en analyse fra The Wall Street Journals foretaget af Counterpoint Technology, vil den sydkoreanske tech-gigant øge omsætningen med 4 mia. dollars, svarende til godt 25. mia. kroner, på iPhone X-salget. Det skriver macrumors.com.

Udregningen baseres på mersalg af de komponenter, som Samsung er underleverandør for hos Apple, i de kommende 20 måneder – en tidsramme som vurderes til at udgøre størstedelen af iPhone X forventede produktionslevetid.

Læs også:  TrueDepth-kameraet i iPhone X holder produktionen tilbage

I Counterpoint Technologys analyse forventes Apple i alt at sælge 130 mio. iPhone X indtil udgangen af sommeren 2019 – et styksalg der vil få Samsungs eget Galaxy S8-salg i samme periode til at blegne. Bare 50 mio. enheder vil det blive til ifølge analysen.

Hvert enkelt iPhone X salg forventes at indbringe 110 amerikanske dollars til Samsung, mens et S8 salg i snit vil indbringe Samsung 202 amerikanske dollars. Det større iPhone X salg kan derfor ende med at blive mere indbringende for det sydkoreanske selskab end selskabets 2017-flagskib.

Samsungs store sællert i 2018 og frem vil givetvis ikke være S8-serien, men dennes afløser som forventes at debutere i foråret 2018.

Læs også:  DxOMark: iPhone 8 og 8 Plus har de bedste mobilkameraer

Historien er ikke slut

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 29/9/2017 publicerede redaktionen artiklen om Apple iPhone 8 hands-on [VIDEO] – Den finder du her. Seneste nyheder om iPhone kan du læse her..