Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsungs aktier faldt med 4,6 procent på årets første handelsdag

Samsungs aktier faldt med 4,6 procent på årets første handelsdag

Det laveste aktieniveau siden august sidste år, svarende til et tab i markedsværdi på knap 44 milliarder kroner.

Samsung starter ikke 2014 helt så heldigt. Den første dag med aktiehandel faldt mobilgigantens aktier med 4,6 procent, et fald der svarer til knap 44 milliarder kroner i markedsværdi.

Faldet skyldes angiveligt at investorer er begyndt at tvivle på, at Samsung kan blive ved med at udvide og vokse i den mobile verden.
Forventningerne til sidste kvartal af 2013 er blevet skruet en smule ned i forhold til hvad man ellers håbede på, der forventes stadigvæk højere indtjening end tidligere i den mobile division, hvilket er den enhed man sætter meget af sin lid til når det kommer til indtjening.

Selv om indtjeningen stadigvæk er stigende, er det ikke i samme grad som forrige kvartaler, derfor er nogle ikke overbeviste om, at Samsung kan bibeholde det samme momentum de har haft igennem 2013.Presser priserne

Et af problemerne er, at Motorola og Google i den grad presser priserne, Nexus enhederne tilbyder hardware af høj kvalitet til relativt lave priser og Motorola har igennem længere tid presset priserne i bund for deres Moto G og Moto X smartphones.

For at konkurrere med dette, må Samsung forvente at se lavere indtjening på deres produkter end de har været vant til.

Samsung afholdte en pressekonference hvor de manede til besindighed tilbage i november sidste år, her forsøgte de at overbevise investorer om, at de havde den rette strategi for at fortsætte væksten, starten af 2014 taget i betragtning har de ikke formået at overbevise alle.

Kilde: TechCrunch

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies