Samsungs førerposition truet

I to store markeder er Samsung ikke længere størst, da lokale mærker har overtaget for koreanerne

Samsungs førerposition truet

Kina og Indien står for en stor del af verdens befolkning med sammenlagt over 2 milliarder mennesker, og derfor er det dårligt nyt for Samsung, når de mister markedsandele i netop disse to lande, som de har gjort for nylig.

Læs også: Samsung Galaxy Note 4 lancering den 3. september

I Kina er Samsung blevet overhalet af kinesiske Xiaomi, som har opnået 14 procent af det kinesiske smartphonemarked. Samsung er i Indien blevet overhalet af Micromax, som også er et lokalt firma, der står bag 16,6 procent af alle mobiltelefoner i landet.

Samsung er stadig størst inden for smartphones i Indien, hvor man står for 25,3 procent af de smarte telefoner, men også her nærmer Micromax sig.

Læs også: Samsung Galaxy Alpha: derfor kommer den

Den tendens er i sig selv dårligt nyt for Samsung, men dertil skal lægges, at Google vil starte Android One op, som skal give de mindre pengestærke købere mulighed for en ordentlig Android-smartphone, og Micromax er en af Googles første partnere i det projekt.

Selvom Samsung på verdensplan stadig står for langt de fleste solgte smartphones med lige over hver fjerde, så er der også på det globale marked tilbagegang for koreanerne.

Det videre forløb i sagen

Historien tog relativt hurtigt en ny drejning. mobilsiden fortsatte fortællingen. 5/8/2014 kom der nyt i sagen med artiklen Hardware til skolestarten – Læs den her. Få også seneste nyt om sagen her.