Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsungs næste Gear VR-headset virker med ældre telefoner

Samsungs næste Gear VR-headset virker med ældre telefoner

Det kommende Samsung Gear VR-headset vil ikke kun virke med Galaxy Note 7 med USB Type C-stikket, men også med tidligere Samsung-topmodeller med microUSB.

Det næste Gear VR-headset er sort og en anelse mindre, lige som det nu understøtter USB Type-C.
Det næste Gear VR-headset er sort og en anelse mindre, lige som det nu understøtter USB Type-C.
Foto: nowhereelse.fr

Når Samsung i morgen lancerer den længe ventede Note 7, kan du også se frem til en ny udgave af Gear VR-headsettet til at opleve virtual reality fra mobilen.

Det nye headset er nødvendigt, fordi Samsung som en af de sidste større producenter omsider tager skiftet til det vendbare USB Type-C-stik frem for det ældre microUSB. Et nyt headset med USB Type-C-stik vil dog give problemer, da det så ikke længere fungerer med alle Samsungs tidligere topmodeller, bl.a. Galaxy S6 og S7.

Det har producenten dog ifølge Twitter-tipsteren OnLeaks fundet en løsning på. På tipsterens officielle hjemmeside, nowhereelse, er flere detaljer og et billede af det næste Gear VR-headset dukket op.

Læs også: Samsung på vej med Note 7-kompatibelt Gear VR-headset

Samsungs kommende Gear VR bliver nemlig ikke kun kompatibel med Note 7, men også topmodeller fra i år og sidste år - mere præcist Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+, S7 og S7 edge. Hvordan det helt præcist er blevet muligt, vides endnu ikke. Understøttelsen for alle disse telefoner kan være opnået enten ved at der vedlægges en adapter eller at der i Gear VR-headsettet er blevet plads til et stik med både microUSB og USB Type-C.

Du kan altså roligt beholde din eksisterende Samsung-topmodel og stadig få glæde af de nyeste funktioner i det næste Gear VR-headset. Det vil nemlig også byde på små designændringer. Headsettet bliver nu fuldstændigt sort, og dimensionerne på det reduceres med 9 mm i bredden, 6 mm i højden og 8,5 mm i dybden, ligesom vægen hedder 300 gram i stedet for 318 gram.

Selve VR-oplevelsen forbedres også. Synsfeltet på 96 grader i det nuværende Gear VR-headset skrues op til 110 grader, så du får en endnu større indlevelse i virtual reality-indholdet fra din Samsung-mobil. Prisen på headsettet er endnu ukendt, men det ser ud til, at Samsung gentager den succesfulde kampagne, hvor du ved køb af en Note 7 får en gratis Gear VR med.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies