Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsungs nye kort: kom en SSD i mobilen

Samsungs nye kort: kom en SSD i mobilen

Første UFS kort fra Samsung: Få laptop-performance til din smartphones lagerplads.

Foto: Samsung

Sløv lagerplads er ofte en flaskehals i computere, smartphones og tablets - især hvis lagerpladsen er et sløjt micro-SD kort.

Med Samsungs nyeste lancering, en stribe UFS-kompatible micro-SD kort er det nu slut.
Kort sagt, så får du læse og skrivehastigheder, hvis lige kun findes i de store SSD-drev som i dag findes i de bedre laptops og desktops.

Du kommer heller ikke til at mangle plads med Samsungs UFS-kort. Kortene fås i varierende størrelser fra 32GB op til 256 GB.

Så vilde er de nye kort

Med UFS-standarden, omgår Samsung den tidligere eMMC-standards begrænsninger og det udmønter sig i væsentligt kvikkere overførsler af filer og åbning af apps fra kortet.

Med skrivehastigheder på op til 530 mb/sekund kan du således overføre indholdet af en hel DVD på hæsblæsende 10 sekunder – en disciplin der på sædvanlige micro-SD kort tager over et til flere minutter.

Skal kortet rutte med mange små filer, såsom apps ofte gør, kan UFS-kortet også give et kolossalt boost med op til 35.000 operationer per sekund – en tyvedobling af de cirka 1.800 IOPS et typisk micro-SD kort præsterer.

Den vilde ydelse forklares i en Samsung pressemeddelelsen ved brugen af UFS-standarden – en standard der opererer på samme måde som et SSD-drev.

Selve kortet vil kræve at din mobil understøtter den nye standard, det er fortsat uvist hvorvidt kortene vil være bagudkompatible med nuværende micro-SD læsere i dagens smartphones og tablets.

Samsung oplyser heller ikke nogen pris eller hvornår kortene vil blive tilgængelige på markedet.

I maj måned lancerede det til dato største og hurtigste micro-SD kort tilgængeligt på markedet.

Se også:  Samsung lancerer det ultimative 256GB micro-SD kort


Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies