Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsungs TouchWiz-tilpasning får store designændringer

Samsungs TouchWiz-tilpasning får store designændringer

En ny version af Samsungs TouchWiz-tilpasning af Android-telefoner og -tablets er blevet lækket. Den nye software kommer med et helt nyt, hvidt design.

Samsungs tilpasning af Android-styresystemet er formentlig den, der bliver associeret oftest med Android som helhed, i og med den sydkoreanske producent står bag over en femtedel af alle smartphones på markedet.

TouchWiz-tilpasningen har dog ikke altid fået samme roser med på vejen som i dag, da den ofte blev set som værende meget ressourcekrævende og fyldt med unødvendige designændringer, der afveg kraftigt fra måden, som Google havde tiltænkt Android.

I de seneste år har Samsung gjort et stort stykke arbejde for at forbedre TouchWiz i maskineriet, men især også på designfronten. De mange designændringer er dog ikke slut endnu, for den næste version af TouchWiz kommer til at bringe store nyheder med sig netop ved designet.

Læs også: Guide: Giv Android i Samsung Galaxy S6 og S7 et Nexus-design

En bruger på udviklersiden XDA-developers er kommet i besiddelse af og har offentliggjort den næste udgave af TouchWiz baseret på Android 6.0.1 Marshmallow, som lige nu er i en betaversion og går under navnet Project Grace. Det har efterfølgende fået den italienske hjemmeside HDblog til at gennemgå alle nyhederne ved det kommende designløft, som brugerfladen får.

Helt overordnet kan der om det nye design siges, at Samsung har skrottet nærmest alle farver, der ellers har været stærkt repræsenteret i TouchWiz-tilpasningen. I stedet er de fleste elementer blevet, ikke bare hvide, men meget hvide.

Kombinationen af det nu meget hvide design og rundere hjørner på eksempelvis tekstfelter og popupvinduer leder i nogen grad tankerne over på Apples iOS 9, men ikke mere end at de to styresystemers design fortsat er nemme at skelne fra hinanden.

Debuteres muligvis med Galaxy Note 7

Det forlyder, at det nye TouchWiz-design allerede bliver taget i brug dette efterår, hvor Galaxy Note 7 og Note 7 edge bliver lanceret. Specifikationer på Galaxy Note 7 er forleden dukket op, hvor det ifølge Sammobile netop fremgår, at den kommer med den nye Grace-brugerflade.

Hvis det viser sig, at det nye design ikke alligevel når at blive klar til lanceringen af Galaxy Note 7, der formentlig allerede finder sted den 2. august, kan der ikke være megen tvivl om, at i hvert fald Galaxy S8 ankommer med det opdaterede design.

Læs også: Samsung Galaxy Note 7: Flere specifikationer afsløret

Uanset hvilken telefon der debuterer med det nye TouchWiz, kan du naturligvis blot vælge et andet af de mange tilgængelige Samsung-temaer, hvis det ikke falder i din smag.

Hvad er din vurdering af det nye TouchWiz-design? Er det en fremgang, eller går Samsung en forkert vej med det nye, hvide design? Giv gerne din mening til kende i en kommentar nedenfor.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies