Samsungs vej til tronen på smartphonemarkedet

Nokia og Sony Ericsson herskede på smartphone-markedet, indtil Apple og Samsung overhalede bagfra. Læs analytikers forklaring.

Samsungs vej til tronen på smartphonemarkedet

Samsung er nu verdens største mobilproducent, men dette kom ikke fra den ene dag til den anden. Mobilanalytikeren Horace Dediu vurderer, at Samsungs rolle som leverandør til Apple og deres store produktionsmuskel har været afgørende for, at de på få år har kunne vokse fra 0 til 30 procent på smartphone-markedet. Det skriver Business.dk.

Mobilbranchen er en branche, hvor der er enorm udvikling og der har været store omvæltninger for computer- og telefonproducenter de seneste år.

Tidligere købte folk bærbare computere, men nu er det smartphones og tablets, der sælges i stor stil. De tidligere store producenter er også blevet overhalet af firmaer som Apple og Samsung.

 – ”Apple kom og sparkede døren ind og marcherede ind med en telefon, der var designet som en computer. De så, hvad der ville være muligt et skridt længere frem, mens andre mente, at det var umuligt på grund af for dårlig batteritid og meget andet,” forklarede Horace Dediu under sit oplæg på Goto-konferencen i Aarhus.

Horace mener, at Samsung har nydt godt af at være leverandør til Apple. Der fik de nemlig en masse indblik i, hvad Apples forventninger om salg var. Derfor kunne Samsung se, at der var et voksende marked + de med egen produktion af alt fra hukommelse, processorer m.v. kunne rykke forbi alle konkurrenterne.

Seneste nyt om emnet

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med historien. 7/10/2013 blev fortællingen ført videre med artiklen; Sony vil være nummer 3 på smartphonemarkedet – Den finder du her. Seneste nyt om emnet finder du her.