SAS fastholder mobilforbud i flyet

Selv om EU for længst har givet grønt lys til mobilsnak og SMS’er på flyrejsen, fastholder SAS sit forbud. Kunderne vil have fred og ro, lyder det.

SAS fastholder mobilforbud i flyet

For mere end to år siden blev mobilbrug under flyrejsen godkendt af EU-kommissionen som ufarligt. Alligevel tøver SAS med at ophæve sit mobilforbud, skriver metroXpress.

Ifølge den europæiske luftfartsmyndighed EASA (European Aviation Safety Agency) er der ingen sikkerhedsrisiko, men den konklusion er SAS fortsat i tvivl om.

– ”Så længe der er den mindste tvivl om sikkerheden, er der ingen tvivl hos os. Så kommer sikkerheden først. Men et andet aspekt er selvfølgelig også, om det er noget kunderne vil have. De tilkendegivelser som vi har fået fra kunderne er, at de hellere vil have fred og ro, når de flyver,” siger kommunikationschef i SAS, Mikkel Thrane.

Norwegian vil have mobilt bredbånd

Hos lavprisselskabet Norwegian vil man ligeledes fastholde mobilforbuddet.

– ”Det er jo ikke alle kunder, der vil synes om at blive forstyrret af andres mobilsnak. Samtidig er det dyrt at etablere teknikken på flyene,” siger presseansvarlig i Norwegian, Johan Bisgaard Larsen.

Til gengæld er selskabet i gang med at ansøge luftfartsmyndighederne om tilladelse til at kunne tilbyde mobilt bredbånd til de rejsende.

– ”Et tastatur på en computer generer ikke de andre passagerer så meget som en mobiltelefon,” siger Johan Bisgaard Larsen.