Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Scan bøffen med din smartphone

Scan bøffen med din smartphone

Hvor kommer kødet fra? Hvornår er dyret slagtet? Hvor er det skåret ud? Det kan din smartphone svarer på.

Nu kan du med din smartphone scanne bøffer i butikskæden Lidl, og se hvor kødet kommer fra, hvornår det er slagtet og hvor det er skåret ud. Det skriver Fpn.dk.

 - "Som forbrugere har vi behov for – og også krav på – at få information om, hvor det kød, vi spiser, kommer fra,” siger salgschef fra Lyngsoe Systems, Henrik Larsen Egestad, der står bag udviklingen af metoden, til Fpn.dk.
 
Du tjekker kødet ved hjælp af hjemmesiden mobile.foodtag.dk, hvor du enten tager et billede af stregkoden eller skriver stregkodens nummer.

Lidl er den første, der indfører system i Danmark, men ifølge Henrik Larsen Egestad har flere kæder vist interesse.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

HrLaursen 28-04-2011 14:13:58

Gad vide om den også skriver at køen er fodret med GMO og pertisider??? Grisen er blevet mishandlet og bundet? hmm... ellers er det jo næsten bare det der står på pakken.

0 0
Lars Hansen 28-04-2011 19:02:10

hvor bor du???

jeg bor på en gård der havde vi frilands grise IKKE øko.

det kn være sådan noget klamt noget finder sted i andre lande men IKKE i danmark.

også kan du jo bare lade være med at købe afrikanske svin.................

0 0
HrLaursen 26-05-2011 13:56:27

Hej Lars

Nu er det jo et kendt faktum, at IKKE øko dyrefoder indeholder GMO og pertisider fra strøjtegifte og medicin. Det er heldigvis ikke alt kød der er så'n. Økologisk og forhåbentlig også som du selv nævner frilands, som vi også selv vælger som nr. 2. Jeg køber i 99% af alle tilfælde kun dansk køb, og ALDRIG tyske produkter. Holland kan til nøds gå, hvis det virkelig er vigtigt med kød.

Så fik vi også den med på mobilsiden. :-)

-M

0 0
Slaraffenland 28-04-2011 08:46:57

Det kan godt være jeg overser en detalje i artiklen. Jeg har heller ikke prøvet hjemmesiden endnu. Men, hvori ligger merværdien i Lidl´s tiltag i forhold til de obligatoriske oplysninger man i forvejen kan læse på indpakningen? Jeg mener... EU har jo for længe siden indført en obligatorik sporings- og mærkningsordning for fersk og frosset okse- og kalvekød. Enhver, der har købt en pakke hakket oksekød, ved at man kan læse om kødets oprindelse, slagtetidspunkt osv. på forsiden af pakken.

0 0
Jonas Miller 27-04-2011 16:58:38

Håber flere kæder følger trop. Dette er et skridt i den rigtige retning:)

0 0

Om brug af cookies