Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Se alle ASUS nyheder fra Computex

Se alle ASUS nyheder fra Computex

Computex er netop nu ved at gå på held og vi har set på ASUS’ nyeste produkter, hvor der både er phablets, tablets og hybrider.

Forleden kunne vi skrive om at ASUS under dette års Computex messe, fremviste både en phablet men også en smartphone det kan indsættes i en tablet hybrid.

Hvis vi starter med det nemme først, så lancerede ASUS en 8” phablet, Fonepad 8, altså en stor telefon, som også kan fungere som tablet på grund af størrelsen. Med en Intel Atom cpu er der mere end rigeligt med kræfter og samtidig har Fonepad 8 64bit arkitektur og Android 4.4, så den burde være klar til fremtidens spil og apps.

ASUS lancerede også en Transformer Book V, der er en Android smartphone på 5”, som du kan sætte ind i en tablet på 12,5”. Det har ASUS gjort før, men denne gang kører tabletten Windows 8, hvilket også er årsagen til navnet ”V”, som står for 5 på latin. For der medfølger også et tastatur, og det gør at du kan have en Android smartphone, Android tablet, Android bærbar, Windows 8 tablet og Windows 8 bærbar.

Men ASUS var ikke helt færdige med at lancere nye produkter

Er du mere til en helt almindelig Android tablet, så lancerede ASUS også en efterfølger i deres MeMo-serie. MeMO Pad ME581CL er dens navn, og den nye MeMo Pad har stadig fokus på design og kommer derfor i farverne pink, hvid og blå. ASUS MeMo Pad er en 8” tablet med KitKat 4.4 og 64bit arkitektur. Der er også blevet plads til den hurtige WLAN 802.11 ac og LTE forbindelse, så du altid kan være på.

Da MeMo Pad kun vejer 299gram og er 7,45mm tynd burder der være rig mulighed for, med én hånd, at holde om tabletten. Skærmen er i full HD (1920x1200), med en IPS skærm der beskyttes af Corning Gorilla Glass 3.

Er du mere interesseret i MeMo Pad kan du her se den fulde specifikationslist.

Android bærbar på farten

Asus lancerede også en Android hybrid som både er tablet og bærbar. Dens fulde tekniske navn er ASUS Transformer Pad TF303CL. Og som så mange af de andre ASUS annonceringer, så indeholder denne tablet en quad core Intel Atom Z3745 cpu, der baner vejen til 64-bit. Der er 2GB ram og KitKat 4.4, med 16 eller 32GB hukommelse.

Batteritiden skulle være cirka 10 timer på grund af et 25Wh batteri, på trods af, at TF303 kommer med LTE og WiFi.

TF303 er med sine 10” en fin størrelse for mange, men bliver måske lidt tyk for nogen. Selve tabletten måler 257.4 x 178.4 x 9.9mm og når den er i dock med tastatur kommer den op på 19.8mm, men da man får et tastatur med, så øges funktionaliteten også.

Vægten på tabletten er 595gram, og med tastatur er det 1.1 kilo, hvilket må siges at være ganske fint for en 10” tablet.

Windows hybrid på 12,5”

ASUS var dog ikke helt færdige med hybrider, men modsat TF303, så kører denne model Windows 8. ASUS Transformer Book T300 Chi er afløseren til tidligere T300 modeller, men Chi er endnu tyndere end tidligere. Faktisk påstår ASUS at det er verdens tyndeste 12,5” hybrid.

Chi kommer med Windows 8.1 så du behøver ikke opgradere denne app butikken, men selvom den er tynd, så er der ikke sparet på funktionerne. Skærmen har en opløsning på 2560 x 1440 WQHD og IPS teknologi, som plejer, at være rigtig flot.

Vi anmeldte lillebroderen, T100, i vinters, men med højere opløsning og Windows 8.1, samt mange flere apps i Windows Store, ja så kan Chi gå hen og blive en interessant model for dem som både vil have en Windows tablet, men også en Windows bærbar.

Chi har fået plads til 4G LTE, og enten 2 eller 4GB ram. 2GB ram kan lyder af lidt, men i testen af T100 viste det 2GB sig, at være rigeligt til internet og officepakken.

Samtidig kommer Chi med en nyere CPU, men ASUS vil ikke ud med hvilken det præcist er. Selv skriver de ”Next Gen Intel® Core™ Processor”, men det bliver formentlig deres Broadwell-Y og ikke Broadwell-U. Y er mere fokuseret på batteritid og er en mellemklasse der kun bruger 4,5watt, som ikke er helt så hurtig som U der bruger op til 28watt, men Y er dog hurtigere end Atom. Broadwell Y er på grund af den lave energiudvikling også blevet sparet for en blæser, hvilket er med til at gøre den tyndere.

Du kan se lidt mere til Chi her

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies