Se et batteri blive fuldt opladet på bare 30 sekunder

Ny teknologi med batterier af bioorganisk materiale med super hurtig opladning kan være en realitet om bare tre år.

Se et batteri blive fuldt opladet på bare 30 sekunder

Batteritiden på vores gadgets er stort set altid i fokus. Der er forskellige måder at tilgå problematikken, nogle tager et ekstra batteri med sig, nogle producenter fokuserer på at proppe flere milliampere i batterierne mens andre går i den modsatte grøft og bruger e-ink skærme som alternativ til de strømslugende farveskærme.

Hvad med tiden det tager at oplade telefonen, hvis det kan gøres på sekunder i stedet for timer og minutter kan det også løse nogle af problemerne. Qualcomm præsenterede sidste år QuickCharge 1.0 teknologien som sidder i mange mobiler og den nyligt lancerede HTC M8 har en Quick Charge 2.0 feature (kompatible opladere kommer dog først senere på året) som skærer yderligere 33 procent af ladetiden fra 0 til 100 procent i forhold til Quick Charge 1.0.

Det tager dog stadigvæk i omegnen af halvanden time at oplade telefonen helt, men hvad hvis det kunne gøres på under 30 sekunder?
StoreDot er et israelsk startup selskab som nu præsenterer en prototype på en lader og et batteri der netop kan klare dette.

Klar i 2017

Det fremvises på en Samsung Galaxy S3, og selvom batteriet lige nu er relativt stort, så fortæller StoreDot at størrelsen forventes at svare til nuværende batterier så snart det er klar til at blive lanceret.

Det bedste er dog, at produktet angiveligt vil være klar til salg allerede i 2017, med en pris der svarer til det dobbelte af hvad en gennemsnitlig oplader koster i dag. StoreDot forveter at de om et år har opnået den rette størrelse, og om to år har skrabet den nødvendige energi sammen til at holde en telefon kørende en hel dag.

Det mest åbenlyse problem lige nu er ifølge selskabet, at markedet ikke er klar. Det er helt nye materialer og nye kemiske processer, men der er til gengæld tale om bio-organisk materiale og man behøver derfor ikke store faciliteter for at producere batteriet. Netop derfor overvejer StoreDot at bygge deres egen fabrik til fremstilling for at øge hastigheden til markedet

Kilde: TechCrunch