Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Se hemmeligheden i tastaturet på Windows Phone 8

Se hemmeligheden i tastaturet på Windows Phone 8

Video: Se denne baggrundsvideo og bliv klogere på hvorfor du ofte rammer de rigtige bogstaver.

Generelt har Microsofts Windows Phone-styresystemet fået meget ros, og kun sjældent møder man nogle der beklager sig over tastaturet.

Det kan måske handle om, at tastaturet gør mere for at hjælpe brugeren, end det man visuelt kan se.

I nedenstående ingeniørvideo kan du se, hvordan reaktionsområdet for de enkelte bogstaver, flytter sig i takt med der skrives. Teknikken bag tastaturet forudser således hvor fingeren skal ramme, og udvider løbende det område man skal ramme indenfor, for at opnå det korrekte bogstav.

Så næste gang du er helt vild med et tastatur, er det måske fordi, der er mere i det, end man lige regner med.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Frederik 01-08-2013 00:10:51

Så vidt jeg kan huske var det vilde ved den første iPhones tastetur, at det lærte hvordan du brugte tasteturet og tilpassede sig efter, hvor god/dårlig du var til at ramme de rigtige taster. Hvis du altid rammer W, når du vil skrive E, så skulle telefonens algoritme flytte touch-feltet en smule til venstre for E-tasten, så du i højere grad rammer E selvom fingeren egentlig har sneget sig ud på kanten af W.

Så, der er ikke sket noget revolutionerede siden 2007, men blot en videreudvikling der inkluderer predictive text entry - lækker og smart teknologi ;)

0 0
Katron 01-08-2013 17:16:39

Jeg vil nu nok kalde det revolutionerende. Det er muligt Apple forsøgte at gøre deres tastatur "smartere", det ved jeg ikke noget om, men hvorom alt er, så har Apple altid haft det dårligste tastatur på markedet, hvis man har store fingre.
Selvom jeg elsker touch telefoner, har jeg grundet tastaturerne altid hadet overgangen til touch.
Jeg har ellers haft lidt af hvert, bla. Iphone 4s, SGS2, Nokia N8, Nokia N9, Lumia 900. Selv Lumia 900 med WP7.8 drillede mig lidt med skriveriet, men på min nuværende Lumia 920, er det første gang jeg med en touch mobil, kan skrive næsten fejlfrit.
Jeg anede ikke at Microsoft havde fiflet med ovenstående, så har faktisk gået i den tro, at min Lumia 920 var så nem at skrive på, grundet dens lidt vulumiøse størrelse, altså at den ligger godt i hånden grundet tykkelsen.

0 0
Frederik 02-08-2013 12:09:56

Det er egentlig lidt mærkeligt, at MS ikke praler lidt mere med den teknologi. Det giver alligevel nogle point i kassen! :)

0 0
Morten Jensen 31-07-2013 16:08:04

Det virker faktisk ret smart. :) Og så det gyldne spørgsmål; findes der et tastatur til Android der fungerer på nogenlunde denne måde?

0 0
cpaaske 31-07-2013 16:15:23

Swiftkey bruger samme måde. :-)

0 0
Morten Jensen 31-07-2013 17:08:15

Har hørt om det nogle gange, men jeg troede faktisk det var ligesom SlideIt hvilket jeg ikke bryder mig så meget om. Jeg har nu prøvet at installere trial versionen af Swiftkey, så kan jeg prøve det en periode. Tak for tippet.

0 0

Om brug af cookies