Se hvilke producenter der har mest held ved kunderne

Nye tal fra analysefirmaet Gartner viser, hvilke mobilproducenter der vinder kunder og hvem det går nedad for.

Se hvilke producenter der har mest held ved kunderne

Nye tal fra analysefirmaet Gartner viser, at Samsung fortsætter deres fremgang. Tallene viser, at de fra første kvartal 2012 til samme kvartal i år øgede deres markedsandel på verdensplan – selskabet sidder nu på 23,6 procent af det samlede antal mobiltelefoner og hele 30,8 procent af markedet når det gælder smartphones. Det skriver Computerworld.dk.

Gartner forventer også, at topmodellen Galaxy S4 vil være med til at forlænge Samsungs succes.

 – Samsung Galaxy S4 runder 6 millioner solgte enheder

Samsung har tidligere overhalet Nokia, som verdens største mobilproducent. Nokia er nu på tredjepladsen på det samlede mobilmarked – de sidder dog kun på 14,8 procent af markedet – og når det gælder smartphones så er de den 10. største producent.

 – Analytiker: Lumia 925 vil øge Nokia-salget betydeligt

På andenpladsen når det kommer til smartphones finder vi Apple, som oplevede et mindre fald, og har en markedsandel på 18,2 procent.

Noget af det mest interessante i Gartners-undersøgelse er, at den viser der fortsat sælges dobbelt så mange mobiltelefoner som smartphones på verdensplan. Hvilket også er derfor, at Nokia fortsat satser på de billigere telefoner.

 – Nokia-succes kan ligge gemt i billige Lumia-telefoner

Det er også fortsat Android og iOS, som sidder på størstedelen af markedet – Android sidder på cirka 74,4 procent af markedet mens iOS sidder på 18,2 procent. Windows Phone har haft lidt fremgang og havde i første kvartal i år 2,9 procent af markedet.

Sidste tilføjelse til historien

Vi kunne ikke gøre andet end at fastholde fokus. mobilsiden har holdt fast i temaet. 16/5/2013 gik redaktionen videre og publicerede et indlæg omkring Musikstreamingtjenesten Deezer klar til danskerne – Den næste artikel om emnet finder du her. De seneste nyhedsartikler om temaet “Smartphone” finder du her..