Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Se hvornår Nokias mobiler får Android 9 Pie

Se hvornår Nokias mobiler får Android 9 Pie

HMD Global, som står bag de nye Nokia-smartphones, har offentliggjort en komplet liste over, hvornår de sidste modeller opdateres til Android 9 Pie.

Foto: Twitter.com (@sarvikas)

Har du en nyere Nokia-smartphone med Android? Så er der næsten garanti for, at telefonen bliver opgraderet til Android 9 Pie. I sommer meldte producenten nemlig ud, at alle modeller opdateres til Android 9 Pie.

Læs også: Android 9 Pie: Opdateres min mobil - og hvornår?

Og nu har Nokias produktchef, Juho Sarvikas, meldt ud på Twitter, hvornår alle modeller får opdateringen til Android 9 Pie. Tweetet viser et billede med konturerne af en Nokia-mobil, hvor skærmindholdet viser en liste over de forskellige modeller og et estimat over, hvornår HMD Global forventer at kunne udrulle Android 9 Pie til telefonerne.


På nuværende tidspunkt har modellerne 5.1 Plus, 6.1, 6.1 Plus, 7 Plus og 7.1 fået Android 9 Pie, og i disse dage er udrulningen fortsat i gang til Nokia 8 og Nokia 8 Sirocco. Og ikke nok med det – siden billedet blev udgivet for nogle dage siden er udrulningen også begyndt til den oprindelige Nokia 5 fra 2017.

Så hvilke telefoner mangler endnu at få Android 9 Pie, og hvornår kan du forvente at få opdateringen på din Nokia-mobil? Det kan du se nedenfor.

Model Forventes opdateret
 Nokia 5 Januar 2019
 Nokia 3.1 Plus
 Nokia 6 1. kvartal 2019
 Nokia 5.1
 Nokia 3.1
 Nokia 2.1
Nokia 3 Starten af 2. kvartal 2019
Nokia 1

Juho Sarvikas forklarer desuden i en række opfølgende tweets, at Nokia 2 ikke får Android 9 Pie på grund af tekniske begrænsninger. Telefonen har ret skrabede specifikationer og blev lanceret med Android Nougat. Kort efter lancerede Google Android Go til billige telefoner som netop Nokia 2, men det er ifølge produktchefen ikke muligt at gå fra normal Android til Android Go.

HMD Global har dog arbejdet hårdt sammen med Google og Qualcomm for at opdatere telefonen til Android 8.1 Oreo, men softwaren er mere krævende end Nougat, fortæller han. Derfor gives opdateringen til Oreo snart som en valgfri opdatering via Nokias hjemmeside, da den kan forværre telefonens ydeevne.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies