Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Se Jolla-mobilen i ny video

Se Jolla-mobilen i ny video

De tidligere Nokia-folk har netop præsenteret deres nye Jolla-mobil. Du kan se den her.

Nokia valgte at satse på Microsoft, som operativsystem fremfor deres eget MeeGo styresystem. Men MeeGo blev ikke glemt af nogle, for efterfølgende gik et par tidligere Nokia-folk sammen og fik selskabet Jolla på benene, hvor udviklingen af MeeGo fortsatte under navnet Sailfish.

 - Ex-Nokia folk vil bygge MeeGo-smartphones

Sailfish er, ligesom Android, baseret på en åben kildekode, hvilket også gør det muligt at køre Android-applikationer på den første Jolla-mobil, der blev lanceret i går. Det skriver TechCrunch.

Selve telefonen får navnet Jolla, ligesom også er selskabets navn.

 - Jolla: Ny smartphone-platform kommer snart

Telefonen har en 4,5 tommer HD skærm med en endnu ukendt skærmopløsning, men tech-siten Engadget mener at vide skærmen er 720p.

Af andre specifikationer kan nævnes LTE-understøttelse, dual-core processor, understøttelse af microSD-kort, udskifteligt batteri og et 8 megapixels kamera.

Marc Dillon, grundlæggeren af Jolla, oplyser i en video at alle kan blive medlem i ”Jolla-bevægelsen” (the Movement) ved at forudbestille telefonen, udvikle Sailfish-applikationer, blogge om mobiltelefonen eller lignende.

Forudbestiller du telefonen kan du få den til 399 euro, inklusive moms, men eksklusiv fragt, afgifter og lokale skatter.

Forventet tilgængelighed er inden udgangen af 2013. Telefonen vil først komme på det europæiske marked derefter vil flere lande følge.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies