Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Seagate udvikler trådløs harddisk til mobiltelefoner

Seagate udvikler trådløs harddisk til mobiltelefoner

Seagate udvikler en ekstern Bluetooth-harddisk i kreditkort-størrelse, der skal streame musik og video til mobiltelefonen.

På mobilmessen 3GSM om to uger ventes Seagate at fremvise en ny ekstern harddisk med kodenavnet »Crickett«. Den lille harddiskboks måler 61 x 89 millimeter – omtrent det samme som et kreditkort – og har en tykkelse på 12 millimeter.

Det endelige navn for det nye produkt bliver sandsynligvis Dave – Digital Audio Video Experience. Intel har tidligere fremvist et lignende koncept under betegnelsen Personal Server og tanken er, at den lille boks skal streame musik og video trådløst per Bluetooth til mobiltelefonen.

Dave indeholder et lithium-ion-batteri, som kan klare op til 14 dage i standby, mens harddisken venter på kommandoer per Bluetooth, eller 10 timers kontinuerlig dataoverførsel.

Seagate vil levere den lille harddisk i udgaver med 10 og 20 GB. Dave skal markedsføres som en åben platform og et sæt med udvikler-værktøjer bliver frigivet som open source i andet kvartal.

Det vides endnu ikke, hvornår det færdige produkt kommer på markedet eller hvad prisen bliver.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies