Sharp bryder skarphedsmuren med nyt mobil-display

Sharp præsenterer nyt telefon-display med 4K opløsning. Til dem der ikke kan få det skarpt nok.

Sharp bryder skarphedsmuren med nyt mobil-display

Den japanske display-producent Sharp annoncerer i en pressemeddelelse at 4K-opløsning til mobiltelefoner er på vej. Det første 4K-panel vil sprede en opløsning på 3840×2160 pixels over 5,5 tommer hvilket vil svare til 806 PPI.

Det nye display vil dermed have 54 gange flere pixels end i den oprindelige iPhone og dermed sikre at selv brugere med falkesyn ikke vil kunne skelne de enkelte pixels.

Skærmen benytter sig af LCD-teknologi og et RGB sub-pixel matrix.

Sharp tager diagrammer i brug for at fremvise fordelene ved 4K i en mobiltelefon

Masseproduktion i 2016

Der vil dog gå nogen tid endnu før du kan forvente at se en mobil med hyperskarp display. Sharp forventer at skærmen først vil være klar til masseproduktion i 2016.

Er du interesseret i at få en mobil med barberbladsskarp skærm er top mobiler som LG G3, Samsung S6 og Note 4 allerede i handlen i dag. Opløsningen er ’kun’ på quad HD, men mobilsiden.dks test indikerer at der er meget lidt at hente i højere opløsninger.

En mulig anvendelse kan dog være i sammenspil med Virtual Reality løsninger, hvor mobilskærmen kommer helt tæt på øjnene og dermed får gavn af den ekstremt høje opløsning.

Læs også: 4K til smartphones – Er det for meget?

Sagen videre

Næste fortælling om sagen kan også være interessant. mobilsiden har bragt sagen videre. 23/3/2015 stillede igen redaktiornen skarpt på temaet med historien om Call me-kunder er Danmarks mest loyale – Artiklen kan du læse her her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for sidste nyt i sagen..