Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sikkerhed i mobilnetværket med McAfee

Sikkerhed i mobilnetværket med McAfee

Et stigende antal sikkerhedstrusler mod mobiltelefoner har givet anledning til et samarbejde imellem McAfee og NTT DoCoMo. Nu er verdens første end-to-end sikkerheds system snart en realitet.

Et stigende antal sikkerhedstrusler mod mobiltelefoner har givet anledning til et komplet sikkerhedssystem.
Et stigende antal sikkerhedstrusler mod mobiltelefoner har givet anledning til et komplet sikkerhedssystem.

Den ekstreme vækst, vi har set på mobiltelefoniområdet, har desværre også medført uheldige aspekter som ellers kun har været kendt fra pc’erne. Der er tale om en række sikkerhedstrusler, som hidtil ikke har været kendt på de mobile enheder.

Blandt andet så vi i 2006 eksempler på SMSishing (pendant til email phishing), som er datafiskeri via SMS. Desuden har vi også set mere til mobil spyware.

Bo Engelbrechtsen er marketingschef for McAfee i Norden. Om de nye trusler siger han:
”Disse nye trusseltyper udnytter populære funktioner som for eksempel SMS. Det betyder, at alle mobiltelefoner er oplagte mål for mobil-forbrydere.”

Men her stopper udviklingen ikke, mener Bo Engelbrecht.
”Flere og flere vil bruge deres mobiltelefon til at gå på nettet, læse og sende e-mails og måske endda se tv og film. Det vil gøre mobilbrugere og mobilselskaber langt mere sårbare overfor sikkerhedstrusler,” siger han.

Samarbejde med NTT DoCoMo

I lyset af den raske udvikling af mailware og andre ting til mobiltelefoner har McAfee siden 2001 samarbejdet med japanske NTT DoCoMo om at udvikle verdens første end-to-end sikkerhedssystem.

Systemet består af tre moduler:
- ASSESS leverer opdateret informationer om det aktuelle trusselsbillede på mobilområdet, som gør det muligt for teleoperatøren at sikre sit netværk proaktivt.
- PROTECT indeholder blandt andet sikkerhedsprogrammer til mobiltelefonerne, som kan scanne for malware. Desuden får operatøren filtre til at sætte på deres gateways, som kan blokere imod trusler.
- RECOVER giver operatøren mulighed for at rense kundernes mobiltelefoner på afstand og genoprette sine kundetjenester.

Produktet er blevet anerkendt af GSM-sammenslutningen. De har nomineret sikkerhedssystemet i kategorien ”Best Network Quality Initiative” ved dette års Global Mobile Awards, der uddeles ved 3GSM messen den 13. februar 2007.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies