Sikkerhed: Så fik iPhone malware

Måske er det skadelig software eller også er det bare sjusk. Det første mulige malware til iPhone er lavet af en 11-årig.

Sikkerhed: Så fik iPhone malware

Det første iPhone-program med ondsindet kode, kaldet malware, er skrevet af en kun 11-årig dreng. Det hersker dog dog usikkerhed om, hvorvidt det rent faktisk er malware eller kun et fejlbehæftet program, skriver Comon.dk.

Programmet ligner en vigtig systemopdatering, som brugerne skal installere inden opdateringen til version 1.1.3 firmware. Når brugerne har installeret programmet på iPhonen, optager det blot plads i hukommelsen. Når brugerne forsøger at slette programmet vil det fjerne samtlige filer fra andre applikationer i samme folder, som OpenSSH, Launcher og Doom. Det er dog endnu uvist om dette sker med vilje eller blot sjusket programmering.

Sikkerhedseksperter har tidligere nævnt, at det kun ville være et spørgsmål om tid, før der kom skadelige programmer til iPhone.

Sidste opdatering af historien

Få den kronologiske fortsættelse af sagen og anvisning til hvor du finder seneste nyt om temaet. mobilsiden har bragt sagen videre. 10/1/2008 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med nyheden; Konkurrent til iPhone lanceret på CES – Følg den videre udvikling her. Det sidste ord er ikke skrevet. Tjek seneste nyt her.