Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sikkerhed: Så fik iPhone malware

Sikkerhed: Så fik iPhone malware

Måske er det skade software eller også er det bare sjusk. Det første mulige malware til iPhone er lavet af en 11-årig.

<strong>Fakta: </strong>Malware kommer af de engelske ord Mere..." />
Fakta: Malware kommer af de engelske ord "malicious software" (ondsindet programkode). Malware er fællesbetegnelse for en række kategorier af programmer, der gør skadelige eller uønskede ting på de enheder, de kører på. Mere...

Det første iPhone-program med ondsindet kode, kaldet malware, er skrevet af en kun 11-årig dreng. Det hersker dog dog usikkerhed om, hvorvidt det rent faktisk er malware eller kun et fejlbehæftet program, skriver Comon.dk.

Programmet ligner en vigtig systemopdatering, som brugerne skal installere inden opdateringen til version 1.1.3 firmware. Når brugerne har installeret programmet på iPhonen, optager det blot plads i hukommelsen. Når brugerne forsøger at slette programmet vil det fjerne samtlige filer fra andre applikationer i samme folder, som OpenSSH, Launcher og Doom. Det er dog endnu uvist om dette sker med vilje eller blot sjusket programmering.

Sikkerhedseksperter har tidligere nævnt, at det kun ville være et spørgsmål om tid, før der kom skadelige programmer til iPhone.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies