Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sikkerhed: Slet kæde-SMS'er

Sikkerhed: Slet kæde-SMS'er

Lad være med at sende kædebeskeder videre til venner og bekendte, lyder det fra et sikkerhedsfirma.

<strong>Indholdet af den falske SMS: Hej hvis du modtager en opringning der starter med +25 så lad være med at tage telefonen det koster 160 kr i minuttet det er nogen der har fundet en måde at trække penge fra andres telefoner skal sendes til alle i din telefonbog"" />
Indholdet af den falske SMS: "Hej hvis du modtager en opringning der starter med +25 så lad være med at tage telefonen det koster 160 kr i minuttet det er nogen der har fundet en måde at trække penge fra andres telefoner skal sendes til alle i din telefonbog"

Undlad at sende SMS-beskeder videre som advarer om såkaldte trusler, da de som oftest er falske. De eneste det gavner er teleselskaberne, der tjener penge på beskederne.

Senest advarer en besked om, at opkald fra et +25 nummer vil koste dig 160 kroner i minuttet, hvis opkaldet besvares. Teknikken som beskeden beskriver findes ikke, og er blot det seneste eksempel på en såkaldt SMS-hoax.

- "Kædebreve af denne type, skaber utryghed og er generelt til gene. De bør slettes og ikke videresendes", lyder det fra sikkerhedsfirmaet CSIS Security Group.

CSIS anslår, at mobilbrugerne skal vænne sig til at være mere kritiske overfor især kæde-SMS'er, da det anslås, at de såkaldte SMS hoax og spam vil stige markant de kommende år.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies