Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sikkerhed: Spionprogram afslører din mobil

Sikkerhed: Spionprogram afslører din mobil

Alle opkaldslister og sms-beskeder kan usynligt tappes fra din mobil og rummet du sidder i aflyttes. Spionprogrammer skal tages alvorligt af både private- og erhvervsbrugere.

Pas på! Et spionprogram afslører alle dine sms-beskeder, ind- og udgående opkaldslister og mails. Hackeren kan også aflytte rummet du sidder i.

Det lyder teknisk, men er det på ingen måde. Programmet kan installeres på under ét minut, f.eks. mens du henter drikkevarer i baren. Det værste er, at du ingen chance har for at opdage programmet, da det er skjult i mobilen.

Når spionprogrammet er installeret vil det levere alle data direkte til spionen. Det kan køre på avancerede telefoner med styresystemet Nokia Series 60, altså kendte modeller som N70, N90, N72, N73, 6600 og mange andre. Men også Blackberry og Windows Mobile-enheder understøtter programmet.

Udviklingen stopper ikke her. Programmets udviklere regner snart med det er muligt at aflytte igangværende samtaler.

Spionprogram ER en reel trussel!

På overfladen virker det 007-agtigt når emnet er aflytning og aftapning af mobiltelefoner. Men faktisk er det en reel trussel, især fordi ’ikke teknisk kyndige’ personer let kan anvende programmet. Det bekræfter teleekspert Torben Rune overfor Mobilsiden.dk

- ”Dette her er alvorligt. Programmet er professionelt og uhyre nemt at få til og virke. Det er en trussel for især folk i interessante stillinger - det kunne være forskere, betroede sælgere og ledere, og især børsnoterede virksomheder”, siger Torben Rune, direktør i rådgivningsfirmaet Netplan, der rådgiver virksomheder om teleløsninger.

Torben Rune mener det er bekymrende, at mobilproducenterne intet gør, for at forhindre brug af skadelige programmer i mobilerne. Han foreslår telefonen tvinges til og afvige en akustisk lyd, hvis nogen forsøger at lave numre, f.eks. løfte røret mens telefonen ikke bruges.

Men også privatpersoner skal være opmærksomme på spiontruslen. Manden kan f.eks. aflytte konen, eller børnenes færden kan kortlægges. Alt sammen uden det opdages.

FAKTA: Aflytnings-programmet er lovligt at købe, men ulovligt at bruge hvis den der aflyttes, ikke gøres opmærksom på aflytning. Programmet koster 150€ om året.
FAKTA: Aflytnings-programmet er lovligt at købe, men ulovligt at bruge hvis den der aflyttes, ikke gøres opmærksom på aflytning. Programmet koster 150€ om året.

Gode råd...

Risikoen for aflytning kan reduceres ved at følge nedenstående enkle råd.

1/ Slip aldrig telefonen af syne
2/ Lån aldrig telefonen ud
3/ Brug pinkode på tastaturlås
4/ Sluk telefonen ved meget vigtige møder
5/ Check telefonens log efter mystiske hændelser
6/ Tjek regningen efter højt dataforbrug

Vi har i denne artikel ikke nævnt programmets navn, men det er redaktionen bekendt.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies