Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sikkerhedssjusk på smartphones

Sikkerhedssjusk på smartphones

43 procent af de danske smartphone-ejere benytter ingen adgangskode på mobilen. En dum risiko når man tænker på mængden af de tilgængelige oplysninger.

En undersøgelse fra Interresearch viser, at næsten halvdelen af alle danske smartphone-ejere ikke benytter nogen adgangskode på deres mobil.

Mads Ravn, fuldmægtig hos IT- og Telestyrelsen, fortæller at folk enten glemmer koden eller fravælger den, fordi den er irriterende.

Folk glemmer blot, at en smartphone er en bærbar i lommeformat, og selvom den ikke er stor, indeholder den en masse fortrolige oplysninger.

Uden en kode på telefonen kan kæresten eller kollegaerne nemt snage i de mange private oplysninger, men rigtig ubehageligt kan det også blive, hvis telefonen bliver stjålet.

Kan overtage dine profiler

Mange folk benytter automatisk log-on til eksempelvis e-mail, Facebook profil og lignende. Hvis en snedig tyv får adgang til dine mail konto, kan han ændre password og tiltvinge sig adgang til diverse andre sider - og i sidste ende låse dig ude fra dine egne profiler.

For privatpersoner handler det om det ubehagelige i, at en fremmed får adgang til private informationer, og i yderste konsekvens forsøge at presse penge af venner og familie ved at bruge dit navn.

Er det arbejdsmobilen som bliver stjålet, bliver det hurtigt en pinlig og dyr affære for firmaet.

Noget så simpelt som en adgangskode på mobilen, kan have den effekt, at tyven opgiver at få adgang til dine personlige oplysninger og blot sletter indholdet, før han sælger mobilen videre.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Henriette 02-08-2010 13:30:15

Kan man i default google programmerne på an Android slå automatisk login fra?

Hvad med kryptering af SD kort og intern hukommelse - er det muligt/nødvendigt?

/Henriette

0 0
Onkel_Per 02-08-2010 21:34:53

Nej, jeg tror ikke du kan slå automatisk login for i default programmer.
Men du kan heller ikke komme til dine accountoplysninger fra programmerne.

0 0

Om brug af cookies