Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sikre smartphone-husnøgler kan snart være en realitet

Sikre smartphone-husnøgler kan snart være en realitet

SafeKey kombinerer NFC, krypterede, digitale poletter med koder samt en app for at opnå sikre smartphone-husnøgler. Ideen fremvises på CeBIT messen til marts.

Tyske Fraunhofer vil på CeBIT-messen her til marts, fremvise deres bud på den sikre smartphone-husnøgle
Tyske Fraunhofer vil på CeBIT-messen her til marts, fremvise deres bud på den sikre smartphone-husnøgle

Tyske forskere er nu rykket et stort skridt nærmere i forsøget på at lade din smartphone fungere som en sikker erstatning for din husnøgle.

Applikationen ShareKey kombinerer NFC, krypterede, digitale poletter med koder og en app, der sikrer de følsomme data der er forbundet med at lukke døren op elektronisk.

- Læs også: Mobilen erstatter bilnøglerne i 2015

Kryptering er løsningen

Når ShareKey applikationen installeres, bliver den pakket ind i en krypteret kode som sendes til telefonen.

Idet døren skal lukkes op og du holder telefonen hen til låsen, sendes en ny aktiveringsnøgle til mobilen. Du skal bruge den oprindelige polet der fulgte med installation af app’en samt den nye for succesfuldt at låse døren op.

Denne løsning gør ShareKey mere sikker end de forsøg man hidtil har set på markedet for smartphone-husnøgler mener Alexandra Dmitrenko der er en af forskerne bag ShareKey.

Begrundelsen er, at det er umuligt for uvedkommende at få adgang til din digitale nøgle idet der kræves oplysninger fra det krypterede, digitale polet som sendes til brugeren, samt fra den præinstallerede app.

Den digitale husnøgle vil desuden kunne udvides så man kan sende tidsbegrænsede nøgler til håndværkere eller andre der skal ind i ens hus imens man ikke er hjemme.

ShareKey bliver præsenteret på CeBIT-messen til marts.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies