Singapore-baseret Newkia vil genoplive Nokia

Hvad var der sket hvis Nokia lavede Android telefoner? Nystartet Newkia jagter nu det svar.

Singapore-baseret Newkia vil genoplive Nokia

Der kan spekuleres meget over hvad der var sket hvis Nokia havde valgt at hoppe på Android-vognen, men det nye selskab Newkia kan måske levere svaret.

Selskabet er grundlagt af Thomas Zilliacus, tidligere Nokia direktør i Stillehavs regionen. Ambitionen er at lave Nokia-lignende Android telefoner ved at hyre tidligere Nokia medarbejdere der gerne vil lave Android telefoner.

Selskabet skal have en R&D afdeling i Finland men vil have base i Singapore og produkterne skal som udgangspunkt markedsføres til de asiatiske lande.

Nokia var arrogante

I et interview forklarer Zilliacus hvordan han mener at Nokia missede store muligheder fordi de var arrogante på grund af deres store markedsandele i de tider. Som eksempel giver han en Nokia prototype, der minder om en iPhone, men blev udviklet fire år før den første Apple iPhone.

Produktet blev aldrig til noget fordi selskabet dengang ikke mente det var noget markedet ville være interesseret i – den ligger stadigvæk i hans skuffe, fortæller han.

Newkia håber på at kunne lancere deres første telefon allerede indenfor et år, det afhænger dog i stor grad af hvor mange penge der kan skrabes sammen til formålet. Zilliacus selv mener, ikke der er mangel på asiatiske selskaber, der vil støtte firmaer, der laver billige Android telefoner i høj, velkendt Nokia kvalitet.

Kilde: CNET Asia