Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Siri på dansk snart klar

Siri på dansk snart klar

Siri der forstår dansk har man skullet kigge langt efter længe, men nu ser det ud til, hun har kigget i ordbogen

Denne besked kan være fortid inden længe
Denne besked kan være fortid inden længe

I den anden beta-version af iOS 8.3 har Apple inkluderet noget, der nok kan få en del Apple-fans til at klappe i hænderne. Blandt ændringerne i den udgave er nemlig, at Siri kan forstå dansk.

Læs også: Udvikler forbinder iPhone og Android Wear

Vores modersmål har sneget sig ind blandt en række nye sprog, som Siri kan forstå, og har man adgang til iOS 8.3 Beta 2, så kan man altså prøve at snakke med Apples digitale assistent.

Siri har i årevis forstået engelsk, men det har altså taget et ganske godt stykke tid, inden dansk er kommet med på repertoiret. 

Læs også: IOS 8.2 klar i ny testudgave

Ud over de mange sprog har Apple også fået proppet en trådløs forbindelse til CarPlay, flere muligheder for emoji og understøttelse af Googles to-trins verifikation.

Rygterne går på, at Apple planlægger en offentlig beta-udgave af iOS 8.3 en gang i marts, og hvis det bliver til noget, så går der ikke længe, inden alle iPhone-ejere kan tage sig en snak med Siri.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

lasse 24-02-2015 12:35:20

Så mangler vi bare at google now, forstår dansk
Set alarmen kl 10 osv

0 0
jec 24-02-2015 12:48:22

Længe siden jeg har prøvet, men den kan da ikke forstå kommandoer på dansk? Ender det ikke altid ud i en google søgning.

0 0
N 24-02-2015 14:53:27

Jeg ved det faktisk ikke :-) Har slet ikke prøvet det, da jeg finder det for underligt at tale til min mobilos :D

1 1
Martin5000 24-02-2015 14:42:17

Er det fordi telefonens sprog er sat til engelsk? Lige som man (hverken på iOS eller Android) kan have engelsk sprog på telefonen, men få talt rutevejledning på dansk :-( dét irriterer mig SINDSSYGT meget... jeg gider bare ikke dansk sprog på telefoner, computere osv... især Apples oversættelser har jeg svært ved at vænne mig til - muligvis fordi jeg er belastet af viden om hvad tingene hedder stort set alle andre steder, som fx Windows. Men nok om det... skift din telefons sprog til dansk (hvis det ikke allerede er det) og prøv igen :-)

0 0
lasse 24-02-2015 14:53:25

Har altid haft min telefon på dansk

Det er lidt mærkeligt at have en telefon på engelsk, når man i 15 år har haft den på dansk

0 0

Om brug af cookies