Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Skaberne bag Apples Siri på vej med ny virtuel assistent

Skaberne bag Apples Siri på vej med ny virtuel assistent

To af skaberne bag stemmeassistenten Siri har forladt Apple og er næste uge klar til at afsløre "Viv" - en ny, avanceret virtuel assistent.

Foto: Viv.com

Apple er lykkedes bedre med at lave en virtuel stemmeassistent end de fleste andre - en succes som blandt andet kan tilskrives de to skabere og tidligere Apple-medarbejdere Dag Kittlaus og Adam Cheyer. I 2014 forlod de to udviklere Apple for at realisere sin drøm om at skabe en ny virtuel stemmeassistent. Det skriver Washington Post.

Missionen er klar: Viv, som den er blevet navngivet, skal være allestedsnærværende, og målet er at nytænke måden, som forbrugere interagerer med deres enheder på. Til det benyttes avanceret kunstig intelligens, som et stigende antal apps benytter - f.eks. Google Nu, SwiftKey-tastaturet og ikke mindst Siri selv.

Læs også:  Hound: Ny personlig assistent, der forstår dig bedre

De to udviklere arbejdede på Siri i mange år inden Apple opkøbte virksomheden, hvor de blev en del af Apples store team. Det var de to udvikleres hensigt at udstyre Siri med langt flere funktioner og evner end hvad Siri kan i dag.

Steve Jobs havde dog andre planer med Siri, og derfor forlod de to udviklere Apple i 2014 for at nå målsætningen om en meget mere avanceret virtuel assistent. Derfor har teamet bag Viv også sluttet sig sammen med en række e-handelshuse, som eksempelvis kan lade brugere købe alt fra film til mad via den intelligente stemmeassistent.

Teamet bag er i fuld sving med at færdiggøre Viv til lanceringen her på mandag.
Teamet bag er i fuld sving med at færdiggøre Viv til lanceringen her på mandag.

Netop intelligens er noget, som Viv skulle udmærke sig ved, og som skulle gøre den væsentlig mere funktionel end Apples Siri. Derfor kan Viv eksempelvis finde biograftider, sammenligne billetpriser, købe en billet, foreslå andre billetter, hvis den er udsolgt, anbefale en middag før filmen på baggrund af billetkøbet, annullere en ordre - alt sammen fra én og samme app ved blot at fortælle den det.

Og dette er naturligvis blot ét eksempel. Der vil være et væld af apps, som vil være overflødige med Viv som stemmeassistent.

Læs også: Nu kan du prøve Microsofts assistent til Android

Både Google og Facebook skulle eftersigende have vist interesse for Viv-projektet, men de to skabere er fast besluttede på ikke at sælge virksomheden og spænde ben for udviklingen af drømmeprojektet som det var tilfældet med Siri. På mandag vil Viv blive afsløret og vist frem, lyder det.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies