Skagen er klar med det første danske touch-smartwatch

Skagen Falster bliver det første danskudviklet Android Wear ur nogensinde.

Skagen er klar med det første danske touch-smartwatch

Den danske urmager Skagen præsenterer denne uge deres første bud på et avanceret smartwatch: Skagen Falster.

Efter at have budt på en stribe hybrid-smartwatches i nogen tid, tager Skagen smartwatch-skridtet fuldt ud med det første danskudviklede smartwatch med Android Wear ombord.

Mekanisk urværk er her altså slet ikke noget af, i stedet finder du et rundt AMOLED display på fronten af en 42mm stor cirkulær urkasse. Mekanikken i uret er afløst af en Qualcomm 2100 processor og et 300 mAh batteri. Softwaren bliver Googles Oreo-baserede Android Wear.

Se også: Disse smartwatches får Android Wear Oreo  

Skagen Falster
Foto: Skagen

Dansk design

Designmæssigt arver Falster mange af Skagens typiske Bauhaus-inspirerede træk, med de enkle rene linjer og pæne materialer der karakteriserer det danske urmærke.

Uret kommer i tre farver, sort, sølv eller guld og kan desuden ekviperes med et væld af forskellige remme i læser eller metal.

Skagen Falster bliver tilgængelig fra januar måned til en vejledende pris mellem 275 og 295 amerikanske dollars. Omsat til danske kroner, med dansk moms oven i,giver det en debutpris på omkring 2.200 og 2.400 kroner.

Temaet er ikke slut

Siden vi publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fortsatte fortællingen. d. 29/8/2017 gik vi videre med temaet i en historie med fokus på Fitbit Ionic: Aktivitetstracker og smartwatch på én gang – Du kan læse den her. Og der er sket meget siden. Klik her for at læse seneste nyt om temaet..