Skal aflevere fingeraftryk ved mobilkøb

Mexico vil oprette et register over landets mobil-ejere ved at tage kundernes fingeraftryk. Tiltaget skal sænke kriminalitetsraten.

Skal aflevere fingeraftryk ved mobilkøb

Hvis du vil købe en mobil eller et abonnement, må du aflevere dit fingeraftryk. Sådan lyder en ny mexicansk lov, der træder i kraft til april, skriver Reuters.com

De fleste af Mexicos 80 millioner mobiltelefoner er udstyret med et taletidskort, som kan købes, uden at skulle vise nogen som helst form for identifikation. Ifølge de mexicanske myndigheder udnytter landets cirka 700 bander denne anonymitet til kriminelle handlinger, eksempelvis pengeafpresning i forbindelse med kidnapning.

Idéen er, at myndigheder skal kunne linke de samtaler og sms-beskeder, som bliver brugt til kriminalitet, til en bestemt mobiltelefon og dermed også til et bestemt fingeraftryk. Derfor skal operatørerne gemme både tale- og tekstbeskeder i et år.

Skulle en mexicaner være så uheldig at miste sin telefon, skal det meddeles til myndighederne med det samme.

Fortsættelse følger

Redaktionen kunne ikke gøre andet end at følge op på fortællingen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 12/2/2009 postede redaktionen en ny vinkel med en sag med fokus på Tip: Sådan passer du på mobilen – Følg den videre udvikling her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om temaet..