Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Skal gravide være opmærksomme på mobilbrug?

Skal gravide være opmærksomme på mobilbrug?

Er du gravid og taler meget i mobiltelefon, så kan dine børn måske få ADHD-lignende symptomer, viser en ny forskning.

Ny forskning på mus tyder nu på, at gravide der bruger deres mobiltelefon meget, kan risikere, at få børn med ADHD-symptomer. Det skriver Ekstrabladet.dk.

Nye forsøg på musefostre viser, at hvis mødrene har været udsat for stråling fra mobiltelefoner, kan de udvikle symptomer, der minder om ADHD, forklarer professor Hugh S. Taylor fra Yale University.

Til forsøgene blev drægtige hunmus opdelt i to grupper, og ved den ene gruppe lå aktive mobiltelefoner oven på tremmerne på buret. Den anden gruppe blev ikke udsat for konstant mobilstråling – og resultatet var tydeligt og nedslående.

De mus, som blev udsat for stråling i maven, blev hyperaktive som voksne og havde dårligere hukommelse end deres artsfæller der ikke var udsat for mobilstråling.

Forskerne fra Yale University siger det er symptomer, der minder om diagnosen ADHD hos mennesker. Forskerne mener ligeledes at vide, at adfærdsforstyrrelsen udspringer pga. en ændring i nervecellerne i det hjerneområde, som kaldes prefrontal cortex.

Forskergruppen bag forsøget understreger dog, at der skal mere forskning til, før man kan overføre forskningsresultaterne til mennesker.

Men i fremtiden kan det måske betyde mobiltelefonen bliver føjet til den efterhånden lange liste af ting, som gravide kvinder må lægge på hylden, af hensyn til barnets sundhed.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Zeb 21-03-2012 10:49:35

Hvis en mobiltelefon er farlig så skal de da slet ikke gå ind i et køkken med en mikrobølgeovn så. Det er ca. samme slags stråling i højere og mere koncentreret dosis hvis jeg ikke husker galt.

Sandheden er at vi af gode grunde ved meget lidt om hvad det betyder for os at vi har alt den elektromagnetiske stråling omkring os. WIFI, TV- og Radio-signaler mv. er jo også alt sammen elektromagnetisk stråling og - åh gud - lys fra solen! Vi dør alle af strålingssyge!!!! Mmikrobølger, mobistråling, tv og radio er alt sammen mere langbølget end synligt lys og har en lavere energi og lavere gennemtrængningskraft. HVad med at man undersøgte mus i mørke vs. mus i sollys? Man kunne sikkert drage samme konklusioner.

Alternativt blev mobil-muse-mødrene nok stressede af at der lå konstant aktive telefoner og snakkede til dem og lyste eller vibrerede?

0 0
Jesper Søgaard 21-03-2012 10:41:22

Der er blevet publiceret resultater der understøtter både at mobilstråler er farlige og harmløse. De forskere malker pengetanken godt og grundigt.

Desuden så er ADHD jo "det nye sort". Man får ordineret ADHD medicin fordi man har svært ved at koncentrere sig i matematik (wonders?!). For dem der er interesserede så bør de tage sig til at se følgende. Den er i øvrigt sjov og tankevækkende.

http://www.youtube.com/watch?v=zDZFcDGpL4U

Jeg vil nok tage denne undersøge med et ordentligt bjerg salt.

0 0
21-03-2012 11:06:45

+1

0 0
Mobilsiden 21-03-2012 11:05:49

God video :) og ja du har ret i det er blevet et modefænomen med ADHD - enten med uopdragne børn eller de der keder sig i matematik :)

0 0
21-03-2012 10:40:03

med al anden stråling ? Så må gravide vist hellere blive indenfor i et faraday bur i de 9 måneder...Eller skal man så til at kigge sig om på gaden, for lige at se om man skal slukke mobilen, fordi der står en gravid ved siden af en ?

Jeg ved godt dette er langt ude, men det lyder den undersøgelse godt nok også...

0 0

Om brug af cookies