Skal gravide være opmærksomme på mobilbrug?

Er du gravid og taler meget i mobiltelefon, så kan dine børn måske få ADHD-lignende symptomer, viser en ny forskning.

Skal gravide være opmærksomme på mobilbrug?

Ny forskning på mus tyder nu på, at gravide der bruger deres mobiltelefon meget, kan risikere, at få børn med ADHD-symptomer. Det skriver Ekstrabladet.dk.

Nye forsøg på musefostre viser, at hvis mødrene har været udsat for stråling fra mobiltelefoner, kan de udvikle symptomer, der minder om ADHD, forklarer professor Hugh S. Taylor fra Yale University.

Til forsøgene blev drægtige hunmus opdelt i to grupper, og ved den ene gruppe lå aktive mobiltelefoner oven på tremmerne på buret. Den anden gruppe blev ikke udsat for konstant mobilstråling – og resultatet var tydeligt og nedslående.

De mus, som blev udsat for stråling i maven, blev hyperaktive som voksne og havde dårligere hukommelse end deres artsfæller der ikke var udsat for mobilstråling.

Forskerne fra Yale University siger det er symptomer, der minder om diagnosen ADHD hos mennesker. Forskerne mener ligeledes at vide, at adfærdsforstyrrelsen udspringer pga. en ændring i nervecellerne i det hjerneområde, som kaldes prefrontal cortex.

Forskergruppen bag forsøget understreger dog, at der skal mere forskning til, før man kan overføre forskningsresultaterne til mennesker.

Men i fremtiden kan det måske betyde mobiltelefonen bliver føjet til den efterhånden lange liste af ting, som gravide kvinder må lægge på hylden, af hensyn til barnets sundhed.

Redaktionen har mere i sagen

Siden vi bragte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på historien. 14/3/2012 blev historien fulgt op med sagen om Fem tips der holder mobilbatteriet i form – Klik her. Få også seneste nyt om temaet her..