Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Skal iPad erstatte Playstation og Nintendo?

Skal iPad erstatte Playstation og Nintendo?

Kilder oplyser at Apple er ved at udvikle en separat kontroller til iPad og andre iOS-enheder, så spiloplevelsen bliver langt bedre.

Apple vil måske forsøge at indtage markedet for spillekonsoller. Det skal ske ved at udvikle en spilkontroller, der skal gøre spiloplevelsen på iPad og andre iOS-enheder langt bedre.

Det er Anand Lal Shimpi fra AnandTech, der hævder at have kendskab til et Apple projekt, der skal udvikle en spilkontroller til iOS.

Og tanken om, at tablets en dag bliver de primære spillekonsoller er måske ikke så fjern. Flere tablets nærmer sig i ydelse de dedikerede spillekonsoller.

Samtidig er Apple måske også presset af, at Google allerede har understøttelse af spilkontrollere i Android 3.0.

I USA er tendensen klar. Android og iOS havde i 2009 en andel af spilmarkedet på 19 procent. Den andel er i slutningen af 2011 estimeret til 58 procent.

Til sammenligning havde Nintendo i 2009 en spilandel på 70 procent. I 2011 var den andel næsten halveret til 36 procent.

Og for Sony var tendensen den samme: I 2009 havde Sony 11 procents andel af spilmarkedet, men i 2011 var den andel faldet til bare 6 procent.

Kilde: AppleInsider 

 

LÆS OGSÅ: - Nintendo DS er ALT for dyr - her er et billigt alternativ

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Zeb 09-04-2012 20:11:01

Et af præmisserne i artiklen er at tablets NÆRMER sig konsoller i ydeevne. Well excuse me men de førende konsoller XBox360 og Playstation3 har mange år på bagen. Når der om et par år kommer en ny generation kommer de jo til at være lysår foran tablets igen. Ligesomm de typisk grundet deres specialisering i gaming ofte overgår samtidige PC'er, som så indhenter konsollerne over det næste år og derefter stille og oligt rykker foran i ræset igen.

Jeg har for nylig investeret i en PS3 controller med det formål at bruge den til gaming med Android (Galaxy SII med 4.03 og et MHL-HDMI kabel), og det fungerer upåklageligte, men det er ikke en erstatning for en konsol på nogen måde.

0 0
David 05-04-2012 22:41:44

*suk*

0 0
Tbm2 06-04-2012 18:44:22

du har sku skrevet det i flere artikler det der.
TAG DOG OG BLIV KLOGERE.

0 0
vonGoldschmidt 05-04-2012 00:03:35

Altså bærbare computere er da mere kraftfuld end tables og kan da også kobles til fjernsynet.

Tror sagtens tablets kan blive the way to go for nogen, men for mere 'seriøse' gamere, så er det nok mere konsoler/computere, som vil blive benyttet.

Tablets kan meget muligt kunnne komme til at konkurrere imod håndholdte consoller, men så skal det være uden div. ekstra udstyr som controllere (som jo allerede er indbygget i 3DS, PS Vita etc.)

0 0
Mazzen 04-04-2012 10:30:48

Sorry, kan godt være Ipad er en god tablet, men den kommer aldrig til at erstatte den normale konsol folk har derhjemme, kan godt være den tager lidt af markedet, men Apple får aldrig alle de forskellige udviklere til at skulle bruge deres tablet alene som erstatning, for nogen i forvejen langt bedre konsoler/multimedia centre.

At der er flere som har en smartphone tablet giver ganske vist et indhug i konsol markedet, men tror ikke at jeg ville gå væk fra min playstation derhjemme for en tablet, hvorfor skulle jeg gå nå til en 10 tommers skærm, når det klart er sjovere og federe at spille FIFA derhjemme på fladskærmen.

Bare min mening.

0 0
Naggie21 04-04-2012 11:52:41

Nu nævner artiklen det ikke, men er temmelig sikker på at der tales om håndholdte konsoller. Så som PS Vita og DS. Og snakker vi om dem, ja så tror jeg pludselig ikke det er helt forkert mere. Ellers passer de procenter af markedet der snakkes om vist heller ikke, hvis stationære konsoller tælles med.

0 0
Mazzen 04-04-2012 16:02:03

Cebastian: Ja, på den måde har du ret på nogen måder, men tvivler på at hvis hverken Sony, Microsoft eller Nintendo har kunnet få en en konsol ned i den størrelse er der nok en grund dertil på et eller andet punkt.

Og til trods for at der er smart at kunne koble sin tablet / smartphone op til fjernet, vil det sikker hvis de f.eks gælder apple kræve et specielt Apple tv som koster 3-4 gange som meget som et normalt tv, og så kan man lige så godt købe et tv fra B&O

Kim: Aldrig var nok så meget sagt, selvfølgelig bærer udviklingen i den retning, men da jeg var med i den første Commendore 64(okay, var lidt sent inde i den) Nintendo / Playstation Generation så er nok lidt forelsket i tanken om en konsol som jeg ser den, så tror også det kan påvirke mit synspunkt, men mener at vi skal nok yderligere 10 år ind i fremtiden, før at spil og priser kom i et overkommentligt leje og kvalitet som jeg ser det, set i forhold til de gamle konsol producenter.

Naggie21: På det punkt er jeg enig, men på det andet punkt siger de ikke præcist i artiklen at det drejer sig om de håndholdte, men som du selv siger, så ja på det punkt, ved da selv hvor meget jeg bruger min smartphone som en lille håndholdt konsol når man venter eller skal ha tiden til at gå.

(ser ikke særligt voksent ud som 25årig at side med en PS Vita i bussen hjem, vel :P )

0 0
Kim 04-04-2012 10:53:37

Jeg er enig med dig i det hele - bare lige med undtagelsen for brugen af ordet "aldrig".
Hvis vi ved noget som helst om teknologi, så burde det være aldrig at sige aldrig ;)

0 0
Cebastian 04-04-2012 10:53:04

Det bliver jo også mere almindeligt at tilslutte sin tablet direkte til fjernsynet. Også har du pludelig en meget tynd og kraftig konsol/multimedie maskine under TV'et. Det samme med smartphones. Telefon direkte forindelse til fjernsyn, bluetooth controller = spille konsol.

Men jeg er enig i, at iPad og Android har lang vej igen i form af grafik og generelt gode spil. Dem man umiddelbart ser er jo rip-offs af populære spil fra konsol verdenen. Ikke at der er meget galt i det, jeg er skam glad for shadowgun. Men jeg synes da Gears of War er LYSÅR foran - for bare at nævne et eksempel.

Men muligheden er der, det er spændende nok!

0 0

Om brug af cookies