Skandale sender Telias bestyrelse og direktør ud

En skandalesag hos Telia Sonera sender topledelsen i Sverige ud. Sagen får ingen betydning for de danske Telia-kunder.

Skandale sender Telias bestyrelse og direktør ud

Svensk erhvervsliv er ramt af en af de værste skandaler i årevis. Det har fået Lars Nyberg, den øverste direktør i Telia Sonera, til at træde tilbage. Desuden er bestyrelsen smidt ud, skriver DR.dk med kilde i Ritzau.

Det er mistanken om bestikkelse, korruption og alvorlige overtrædelser af forretningsetiske regler, der fredag førte til den dramatiske udvikling.

I korte træk handler sagen om, at Telia gennem ”alternative metoder”, har arbejdet på at komme ind på telemarkedet i Usbekistan.

De svenske medier har beskrevet hvordan Telia angiveligt har betalt millioner af kroner til embedsmænd, og til datteren af Usbekistans totalitære præsident Islam Karimov, som bestikkelse.

Telias Danmarks administrerende direktør Søren Abildgaard, har ingen kommentarer til sagen, men ifølge kilder i branchen, får den svenske skandale ingen indflydelse på Telias danske forretning, eller de danske mobilkunder.

Efterfølgende om temaet

Der blev stadig hvisket i krogene. mobilsiden fulgte op på historien. 31/1/2013 blev sagen bragt videre med sagen Bestikkelsessag: Skæbnedag for Telias koncernchef – Følg den videre udvikling her. Få også seneste nyt om sagen her.