Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Skandalefabrikken Foxconn erstatter ansatte med robotter

Skandalefabrikken Foxconn erstatter ansatte med robotter

Den gigantiske fabrik, Foxconn, der blandt andet producerer Apples iPhones, har udskiftet halvdelen af dets ansatte med intelligente robotter.

Din næste iPhone kan meget vel være samlet af smart robotteknologi i stedet for en underbetalt ansat fra den kæmpemæssige fabrikshal Foxconn i Taiwan - mest kendt for at være leverandør af Apples iPhones.

Netop Foxconn har været ramt af en del skandaler gennem årene, fordi fabrikkens medarbejdere har været umenneskeligt dårligt betalte, lige som de har arbejdet og levet under kummerlige forhold i den såkaldte Foxconn City. Forholdene er gradvist blevet forbedret, men arbejdsmiljøet i den gigantiske fabrik har stadig resulteret i adskillige selvmord.

Læs også: Apple overvejer at flytte fabrikker til Indien

Løsningen er ifølge Foxconn at udskifte over halvdelen af fabrikkens ansatte med smarte robotter, der nu er blevet så gode takket være kunstig intelligens, at de kan producere din næste iPhone og en hvilken som helst anden smartphone billigere, hurtigere og mere effektivt.

”Foxconn-fabrikken har reduceret dets arbejdsstyrke fra 110.000 til 50.000 takket være introduktionen af robotter. Det har givet en forsmag på succesen ved at reducere arbejdsomkostningerne," siger fabrikkens afdelingsleder Xu Yulian.

Se i videoen herunder, hvordan de smarte robotter også indtager fabrikshallerne i hele Kina.En så drastisk omstrukturering af fabrikken, der producerer forbrugerelektronik for mange af de store firmaer, kan både have gode og dårlige følger.

Læs også: Foxconn køber aktiemajoriteten i Sharp for ~23 milliarder

Det positive resultat heraf er naturligvis, at der nu er halvt så mange ansatte, der arbejder under dårlige forhold og at der næppe kommer nær så mange skandaler fra fabrikken. Den knap så positive er, at de mange fyringer kan have stor betydning for økonomien – ikke kun for de enkelte ansatte, men for hele området, da Foxconn som bekendt er sin helt egen by på størrelse med hele Fyn.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies