Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Skjult GPS i flere HTC-telefoner

Skjult GPS i flere HTC-telefoner

HTC Tytn og HTC P3600 skulle angiveligt have en skjult GPS-modtager, som nogle brugere på XDA Developer forummet nu har fundet ud af at aktivere.

HTC Tytn og HTC P3600 skulle angiveligt have en skjult GPS-modtager.
HTC Tytn og HTC P3600 skulle angiveligt have en skjult GPS-modtager.

For et halvt års tid siden lancerede HTC en række PDA telefoner, heriblandt HTC P3600. Men hvad der ikke fremgår af specifikationslisten er, at den har en skjult GPS modtager.

Som udgangspunkt er denne modtager deaktiveret. Hvorfor vides ikke umiddelbart, men sandsynligvis fordi operatøren som sælger telefonerne ikke har ønsket denne funktion.

Nu er der nogle vågne hoveder på XDA Developers forum, som har fundet en metode, hvorpå man kan aktivere den ellers skjulte GPS-enhed.

Når enheden aktiveres, fungerer P3600 akkurat som andre Windows-telefoner med indbygget GPS.

Men det stopper ikke her. Ifølge brugerne på XDA Developer forummet har også andre HTC telefoner den inaktive GPS- enhed. Der er tale om blandt andet I-mate Jasjar og HTC Tytn.
Proceduren for at aktivere GPS-enheden skulle efter sigende være den samme på alle enhederne.

Dog skal det også nævnes at man endnu ikke har fundet en løsning som fungerer, det hele er stadigvæk på forsøgs stadiet, men det er alt andet lige meget interessant at følge udviklingen.

Folk der syntes dette lyder spændende kan se ophavet af informationerne på XDA Developer forummet i denne tråd.

Dog skal vi allerede nu bringe en advarsel: Hvis man påbegynder dette stunt, vil ens reklamationsret sandsynligvis gå fløjten.


HTC P3600 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies