Skole inddrager elevers telefoner

Børn i dag er ikke gode til at løse konflikter uden at bruge mobilen. Derfor inddrager en skole i Jylland nu mobilerne.

Skole inddrager elevers telefoner

Folkeskoleelever er blevet for uselvstændige, og ringer i stigende grad efter mor og far, hvis de er blevet uenige med lærerne eller klassekammeraterne.

Det har fået Vonsild Skole, nær Kolding, til at inddrage elevernes mobiltelefoner hvis de har sms’et eller ringet til forældrene for hjælp i konfliktsituationer, det skriver JydskeVestkysten.

Skolen i nær Kolding har oplevet det, som et stigende problem, og flere gange er forældre dukket op eller ringet til skolelederen omkring dette.

Skoleinspektør Jens Bay siger: -”Det er en bekymrende udvikling, og vi vil gerne være på forkant med den. Vi har ikke en chance for at løse konflikter, hvis forældrene pludselig bliver indblandet.”

 -”Forældrene skal forstå, at de ikke skal blande sig i børnenes konflikter i skolen”, siger Anders Bondo Christensen, som er formand for Danmarks Lærerforening.

Han fortæller også, at det er en del af elevernes dannelse, at lære at håndtere en konflikt uden forældrenes indblanding.

Opfølgning på sagen

Redaktionen følger op med den seneste udvikling om emnet. mobilsiden gik videre med sagen. 19/1/2012 havde redaktionen fokus på en artikel med temaet Så er det i dag Apple løfter sløret – Forstættelsen i sagen kan læses her. Få også seneste nyt om sagen her.