Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Skrappe regler om mobiltelefoner i fængsler

Skrappe regler om mobiltelefoner i fængsler

Indsatte i de danske fængsler kan glemme alt om mobiltelefoner, da der er strenge regler på området.

Mobiltelefoner er bandlyst i landets arresthuse og lukkede fængsler, det fremgår af straffelovens § 124 stk. 4, at den der er i et arresthus eller lukket fængsel som anholdt eller fængslet uretmæssigt besidder en mobiltelefon eller lignende kommunikationsudstyr, straffes med bøde eller fængsel i op til 6 måneder. Det oplyser sikkerhedschef Michael Fønss Gjørup fra Kriminalforsorgen til Computerworld.dk.

-”På samme måde straffes besøgende og andre udefrakommende, som uretsmæssigt medtager en mobiltelefon eller lignende kommunikationsudstyr i et arresthus eller lukket fængsel”, fortæller han.

I takt med flere og flere bliver afhængige af smartphones, er der heller ikke tvivl om de indsatte ville elske at få adgang til en smartphone, med de mange muligheder den giver i dag. Derfor gøres der også meget for, at de slet ikke kommer ind i fængslerne.

- "Mobiltelefoner kan være et alvorligt problem i lukkede fængsler og arresthuse, i det de giver de indsatte mulighed for, at påvirke opklaringen af sager, true vidner, planlægge indsmugling og undvigelser med videre," fortæller sikkerhedschefen.

Så skal der snakkes i telefon i fængslerne sker det via fastnettelefoner, hvor samtalerne optages. Og fængslerne har også styrket indsatsen for at finde de ulovlige telefoner, og der anvendes blandt andet bærbare mobilsøgere, som kan spore mobiltelefoner.


Læs også:
 - Sådan spores mobiler i fængslet

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies