Skuffende resultater for mobil-tv

Det går ikke just fremad med udviklingen af mobil-tv. Men det er forbrugernes egen skyld - vi vil ikke betale for det.

Skuffende resultater for mobil-tv

Mange telefoner bliver solgt med mulighed for en eller anden slags mobil-tv. Teleselskaberne tilbyder samtidig mobil-tv både via GPRS eller 3G. Men det er minimalt, hvor mange der alligevel tilmelder sig.

De fleste analytikere mener ikke, at problemet er den lille skærm eller kvaliteten. Problemet er, at ingen vil betale for det.

 – "Alle var begejstret for det [mobil-tv, red.] – indtil de erfarede, at de skulle betale for det," fortæller Yoram Solomon, Direktør for teknologi i Texas Instruments, en af de store leverandører af hardware til mobil-tv, til Cellular News.

Brugere betaler for mange penge oven i deres abonnement for mobil-tv, og oveni det kæmper de med forvirrende standarder, som man ikke ved, hvad står for. Dog vil alle mobiltelefoner på et tidspunkt komme med muligheden for mobil-tv, mener analytikere.

For at sætte tal på skuffelsen, mener analyseselskabet iSuppli, at 11,5 millioner mobil-tv-enheder vil blive solgt dette år. I sammenligning med de forventede 1,1 milliard solgte mobiltelefoner, er det sølle én procent.

Flere nyheder om temaet

Tematikken er fortsat aktuel. mobilsiden fulgte op på sagen. 14/9/2007 gik vi videre med en ny vinkel på Nokia, Motorola og Samsung har styr på Kina – Forstættelsen i sagen kan læses her. Redaktionen dækker emnet fortløbende. Se seneste nyt her.